Zbog smrti ćerke traže 70 miliona: Dok je umirala u mukama, niko nije primetio da je nema

Ostala je zaglavljena ispod navlake bazena, gde se udavila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: The Nabila Maazouz Memorial Fund/Newsflash

Nabila Mezus (14) iz Vašingtona utopila se nakon treninga plivanja kada je ostala zarobljena u bazenu ispod zaštitnog prekrivača, dok njene kolege i trener nisu primetili da je nema.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada, dve godine nakon tragedije, porodica podnosi tužbu za nemar kojim je izazvana smrt njene ćerke, a kao odštetu traže 70 miliona dolara.

Tragedija se dogodila u Hilsboru 20. novembra 2019. godine, kada su njene saigračice prekirle bazen navlakom na kraju treninga i plivale pod vodom sa jednog kraja bazena na drugi.

Tom prilikom, Nabila nije isplivala, a to niko nije primetio.

Majka ju je čekala da je pokupi posle treninga, a kada je videla da je nema ni pola sata nakon što su svi ostali izašli iz sportskog centra, počela je da paniči.

Ilustracija,foto: E-stock,Shutterstock

Nakon potrage, devojčica je pronađena na dnu bazena bez svesti, a u međuvremenu je i preminula.

Treneri i osoblje pokušali su da je reanimiraju do dolaska medicinske ekipe, ali nisu uspeli u tome. Devojčica se ubrzo preminula.

– Nadamo se da će ova tužba uneti promene u vodene sportove kako bi se sprečila svaka dalja tragedija. Nastavljamo da živimo najveću noćnu moru svakog roditelja. Za ovo neko mora da odgovara. Najgore je to što je u pitanju bila nemar. nabilina smrt je mogla da se spreči – naveli su njeni roditelji Pet i Mustafa Mezus.

Takođe, ovaj sportski centar našao se i na udaru kritika javnosti. Građani tvrde da nikako ne treba dozvoliti plivanje ispod pokrivača bazena, kao i da spasilački timove ne rade adekvatno svoj posao.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, daily star

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar