Marinika izmislila da je BEBA oslobodila Kikindu, ali tu nije kraj: Imala još dva BLAMA tokom iste posete

Njenu blamažu razobličio je potpredsednik SNS Milenko Jovanov, inače Kikinđanin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Marinika Tepić, zamenica predsednika SSP Dragana Đilasa, obrukala se za sve pare tokom nedavne posete Kikindi. Ona se na Tviteru pohvalila da je izvesni Mirko Ivetić sa kojim se slikala bio jedan od heroja oslobađanja Kikinde u Drugom svetskom ratu, iako je taj čovek 6. oktobra 1944. imao nepune dve godine.

Ono što javnosti Tepićeva nije saopštila, a mnogo je zanimljivije od očigledne laži kojom je htela da podmetne privid toga da Kikinđani podržavaju nju i njenog šefa, jeste da je Ivetić tast Đilasovog pajtosa Zorana Mileševića. Marinika se na Tviteru propisno izblamirala izjavom u kojoj je ovog čoveka od skoro 80 godina proglasila oslobodiocem Kikinde.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Obećali smo mu danas u Kikindi. Kao što je on sa svojim saborcima herojima oslobodio svoj grad na ovaj dan 6. oktobra 1944, oslobodićemo mi i Kikindu i Srbiju od partije i bratije koji su je okupirali. Hvala heroju Mirku Ivetiću na podršci i veri u nas! Do pobede! – navela je Tepićeva u tvitu koji je završila ikonicom stisnute pesnice kao simbolom otpora.

Njenu blamažu razobličio je potpredsednik SNS Milenko Jovanov, inače Kikinđanin.

– Hej, Marinika, kao dvogodišnjak je oslobodio Kikindu? Ajde što je tast Zorana Mileševića, pajtosa tvog gazde Dragana Đilasa, nego što je čovek rođen 1942. godine! Mislim, jesu partizani uzimali decu, za bombaše itd., ali bebe stvarno nisu mobilisali – patosirao je Jovanov Đilasovu pulenku u tri rečenice.

Foto: Printscreen/Twitter

URNEBESNA POSETA

Jovanov je za Objektiv ispričao detalje o poseti delegacije SSP ovom gradu.

– Čitava poseta je bila urnebesna. Mesecima su spremali ovaj događaj i skupilo im se ukupno 23 ljudi. Od toga je iz same Kikinde bilo 11. Više gostiju od domaćina. Ali to je bio samo početak. Prvobitno su promašili spomenik, pa otišli na spomenik Kikinđanima stradalim u norveškim logorima tokom Drugog svetskog rata, ali su se posle ipak pojavili kod spomenika žrtvama fašizma. Licemerno je to što su za vreme njihove vlasti oba ova spomenika bila potpuno devastirana, a mi smo ih obnovili i uredili. To je njihov pravi odnos prema žrtvama fašizma i oslobođenju – priča Jovanov za naš list.

LAKO PROVERLJIVA LAŽ

Kako dodaje, ni tu nije bio kraj fijaska Marinike kao predvodnice kolonice ljudi.

– Šlag na tortu bio je pokušaj Marinike Tepić da pokaže kako je i slučajni prolaznici u Kikindi podržavaju, i to borci koji su oslobađali Kikindu. Ispalo je da osoba sa kojom se slikala nije tu bila slučajno, a nije ni prolaznik, nego je došao da podrži zeta, Đilasovog kikindskog gaulajtera Zorana Mileševića, lokalnog tajkuna i čoveka koji je uništio sve čega se dohvatio. Ipak, pomenuti gospodin je najmanje borac, zato što je rođen 1942, pa je zaista neverovatno da je ovako masnu i lako proverljivu laž Marinika pokušala da poturi građanima. Ali Kikinđani su sve odlično razumeli – istakao je Jovanov za Objektiv.

Foto: Vladimir Sporčić

OŠTETILI BANKU NA HLADNJAČI

Zoran Milešević, zet Marinikinog „bombaša”, dospeo je u javnost februara 2019, kada je u medijima do koske ogoljena njegova finansijska malverzacija koju je izvršio u saradnji sa Draganom Đilasom. Kako bi napravio hladnjaču za voće i povrće, Milešević je 2009. od Razvojne banke Vojvodine (RBV) uzeo kredit od 89 miliona dinara (960.000 evra), ali banci nije vratio ni dinar.

Međutim, tu stupa na scenu Đilasov „Multikom”, koji je na javnom nadmetanju juna 2018. kupio Mileševićevu hladnjaču za svega 13 miliona dinara, što je tek oko 112.000 evra. RBV, inače državna banka koja je bila pod direktnom upravom vojvođanskog ogranka Demokratske stranke, ovom malverzacijom oštećena je za najmanje 848.000 evra.

Đilas i Milešević su, inače, zajedno učestvovali i u navodnom spasavanju DS od bankrota 2012. godine. Oni su tada položili depozite za kredit od 360 miliona dinara koji je DS od RBV uzeo za potrebe kampanje, da bi potom Đilas, ali i Milešević od banke preuzeli taj dug i na njemu odlično zaradili, pretvarajući stranku u svog dužničkog roba.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 8. OKTOBRA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar