Google pojačava zaštitu: 2FA stiže na MILIONE naloga, poziv upućen i YouTube kreatorima

Prelazak na novi sistem dogodiće se automatski

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Polovinom godine, Google je najavio da će aktivirati dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) kako bi dodatno obezbedio korisnike. Sada nas podsećaju na plan, i tvrde da će do kraja 2021. zaštitu dobiti još 150 miliona naloga.

Prelazak na novi sistem, koji američka kompanija naziva 2SV (Two-step verification), dogodiće se automatski (default), što znači da ćete morati da prođete proceduru, i potvrdite identifikaciju putem telefona.

Istovremeno, Google će insistirati da više od dva miliona YouTube kreatora širom sveta aktivira sistem i obezbedi se od neželjenih napada, prenosi Verge.

Bezbednosni eko-sistem

Kompanija podseća na izuzetno korisnu alatku Password manager koja na dnevnom nivou proverava milijardu lozinki, pomoću tehnologije implementirane u Chrome, iOS, Android i Google aplikaciju.

Uskoro, bićete u mogućnosti da generišete šifre i za druge aplikacije, što će čitav proces učiniti jednostavnijim i sigurnijim.

Bezbednosni eko-sistem čini i Inactive Account Manager, dizajniran da pomogne u donošenje odluke šta činiti s nalogom koji više ne koristite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar