Radnički prvi digao glas protiv suđenja u Superligi: Nišlije besne zbog arbitara iz Lovćenca!

Ogromno nezadovoljstvo vlada u redovima niškog superligaša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Stefan Kojić/Objektiv

Iako je na prvi pogled ova sezona u Superligi Srbije izgledala prilično mirno, to ipak nije toliko dugo potrajalo.

Naime, FK Radnički Niš je podigao glas protiv postupaka Sudijske komisije FSS, koja im prema njihovom mišljenju konstantno delegira sudije iz Lovćenca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslednji u nizu je bio Novak Simović, koji je delio pravdu na meču Radničkog i Vojvodine u Novom Sadu prethodnog vikenda.

Tom prilikom je prema mišljenju Nišlija upravo ovaj arbitar nepravedno dodelio crveni karton Petru Ćirković.

Tim povodom se Radnički oglasio saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

Radnički zahteva da se prekine sa tendecioznim suđenjem u Superligi Srbije. U skladu sa tim, trebalo bi razmotriti da se poveća broj trenutnih sudija, kako se ne bi ponavljali iz utakmice u utakmicu, što svakako izaziva podrozenje sportske javnosti.

– Od početka sezone strpljivo smo čekali da vidimo da li ima naznaka bilo kakvog ozbiljnijeg rada u okviru Sudijske komisije FSS. Pokazalo iz kola u kolo da su zahtevi poput trasparentnosti i rada prevelika očekivanja od ove komisije. U prvom kolu protiv Spartaka nam je poništen gol zbog navodnog igranja rukom. To se nigde na snimku ne vidi. Na istoj utakmici smo videli i crveni karton za Radnički, kao i penal za domaćina.

– U šestom kolu utakmica Radničkog protiv Proletera odlučena je nepostojećim penalom u korist tima iz Novog Sada (sudio arbitar iz Novog Sada). U desetom kolu protiv Metalca dodeljena su nam dva prestroga žuta kartona, posebno drugi, gde je faul za Radnički, dok ga sudija dosuđuje za Metalac i daje drugi žuti, odnosno crveni karton našem igraču.

– I u 12.kolu na utakmici protiv Vojvodine, kao i na prethodnoj, smo ostali sa igračem manje. Na istom susretu igrači Radničkog su dobili četiri žuta kartona, kao i sekretar kluba. Crvene kartone su dobili sportski direktor i pomoćni trener.

– Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju.

– Osim nepostojećih kriterijuma prilikom suđenja, evidentno je nepostojanje istih i prilikom izbora sudija. Svaki put kada se dodeli sudija za našu utakmicu pitamo se gde su granice? Tako je protiv Proletera u Nišu sudio Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović iz Novog Sada, odnosno Lovćenca. Protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca. To nameće pitanje koliko je veliki taj Lovćenac kada ima toliko fudbalskih sudija i zašto oni uvek sude Radničkom? Da li je taj Lovćenac veći od zapadne i istočne regije, očigledno da ima više sudija iz tog vojvođanskog sela nego iz pojedinih regiona Srbije. Uostalom, na utakmicama Radničkog nikad nije sudio sudija iz Niša – stoji u saopštenju kluba sa Čaira.

BONUS VIDEO:

Skandal u Novom Sadu posle meča Superlige: Treneri “zakrvili” na pres konferenciji (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar