Italijani se vraćaju u normalu: Vlasti na Apeninima objavile kada bi stadioni ponovo mogli da budu puni!

Skoro da smo zaboravili kako izgledaju pune tribine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alessio Tarpini / Zuma Press / Profimedia

Jedna od stvari zbog koji se igra fudbal sigurno je publika na tribinama, odnosno navijači.

Zbog pandemije koronavirusa vatrene pristalice su dug period svoje klubove mogle da bodre samo putem malih ekrana, ali postoje naznake da se sve polako vraća u normalu.

Italija je bila jedna od zemalja, koju je početkom 2020. godine najteže pogodio koronavirus, a mogla bi da bude prva u Evropi, koja će ispuniti tribine.

Plan vlasti na Apeninima jeste da se uskoro kapaciteti stadiona otvore do 75% zbog povoljne epidemiološke situacije, a već se razmatra kad bi maksimalan kapacitet mogao da bude dozvoljen.

– Ove nedelje će biti donet dekret i dugo očekivan odgovor. Cilj je dostići 100 odsto, jer su podaci o pandemiji i efektima vakcina pozitivni. Želimo da pošaljemo opipljive znake vraćanja u normalnost i pun kapacitet stadiona bio bi korak u tom pravcu. Cilj je da se do kraja godine dostigne 100 odsto dozvoljenog kapaciteta na stadionima. Moramo ostati oprezni, ali ne i uplašeni – izjavila je podsekretarka za zdravstvo, Andrea Kosta.

Ono što će se verovatno insistirati od publike na stadionima, bar još neko vreme, jeste nošenje maski i posedovanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

BONUS VIDEO:

Pojavio se skandalozan snimak: Navijači sramno napali Dušana Vlahovića (VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar