STRAVIČNO ubistvo u Splitu: Sin ZAPALIO majku, pa pozvao policiju da izgleda kao da je želeo da je spase

Telo će biti prevezeno na odeljenje patologije radi obavljanja obdukcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Iako se “na prvu” činilo kako u smrti žene koja je u nedelju ujutru pronađena u stanu na području Splita nema elemenata krivičnog dela, nakon kriminalističke obrade splitske policije i Županijskog državnog tužilaštva, u ponedeljak došlo je do iznenadnog “filmskog” obrta.

– Primili smo informaciju kako je u stanu na području Splita pronađeno telo ženske osobe. Policijski službenici su izašli na mesto događaja. Obavešteno je Županijsko državno tužilaštvo u Splitu i zamenica županijskog državnog izašla je na mesto događaja. Telo će biti prevezeno na odeljenje patologije radi obavljanja obdukcije. Obaviće se uvid u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja – saopštila je kratko u nedelju splitska policija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I zaista, kako se neslužbeno saznaje, splitska je policija u ponedeljak poslepodne u svojstvu osumnjičenog saslušala 39-godišnjeg B. S., starijeg od dvojice sinova nesrećne 60-godišnje D.V. čije je beživotno telo pronađeno u stanu u ulici Mažuranićevo šetalište. Mlađi sin isključen je iz priče jer se nalazi u zatvoru i to zbog porodičnog nasilja.

Saznaje se kako će 39-godišnjak biti priveden uz krivičnu prijavu za teško ubistvo na posebno okrutan način iako je, po prvim informacijama, baš član porodice bio taj koji ju je navodno pronašao i pozvao dežurne službe da je spase. Nesrećna žena je, naime, doslovno zapaljena!

– U događaju o kojem smo juče izvestili, a gde je pronađeno mrtvo telo ženske osobe, utvrđeni su elementi krivičnog dela. Danas je uhapšena jedna osoba te je nad njom u toku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Teško ubistvo – izvestili su u ponedeljak poslepodne iz splitske policije.

Telo nesrećne žene pronađeno je u WC-u, a prvi preliminarni podaci ukazivali su na to da je uzrok smrti utapanje. No, čudno je u svemu bilo to što je telo nesrećne 60-godišnjakinje pronađeno kako leži u kadi, a prednji deo tela joj je bilo u velikoj meri prekriven opeklinama odnosno praktično karboniziran. Na sebi je imala odeću, a prizor zapaljenog tela kojeg su ugledali policijski istražitelji te Julijana Stipišić, zamenica Županijskog državnog tužioca koja je stigla na uviđaj i patolog Marija Definis Gojanović, sudska veštakinja i šefica Katedre za sudsku medicinu splitskog Medicinskog fakulteta, nije bio nimalo ugodan.

Predstojeća istraga tek treba da utvrdi kako je došlo do smrti odnosno da li je sin majku slučajno zapalio pa je pokušao ugasiti bacivši je u kadu punu vode ili se ubojstvo odigralo na neki drugačiji način u kojem je postojala izravna namera, a sve je ostalo napravljeno da se prikrije zlodelo. U svakom slučaju ovo je jedan od onih predmeta koji čak i najiskusnijim istražiteljima s dugogodišnjim iskustvom izaziva “grč u želucu”, ali i profesionalnu znatiželju da ga što pre “raspetljaju”.

Tokom obrade splitski su policijski istražitelji zbog nekih spornih detalja posumnjali u priču 39-godišnjeg sina te su ga “stisli”. On, po neslužbenim saznanjima, ima određenih psihičkih tegoba, no nije poznato je li se zbog tih duševnih tegoba već lečio. Odgovore na pitanja šta se u stanu u ulici Mažuranićevo šetalište zaista odigralo te kobne nedelje, koliko je dugo žena ležala u kadi, kako i kad je zapaljena te na mnogo drugih pitanja koja se postavljaju trebala bi dati detaljna istraga.

BONUS VIDEO:



Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar