Tramp prvi put otkrio koju VAKCINU je primio: “Bio bih srećan sa bilo kojom od njih”

Tramp je oboleo od korone u jesen 2020. godine, dok je predsednička kampanja bila na vrhuncu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Evan Vucci,Chris Clor / Tetra Images / Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp prvi put je otkrio da je primio Fajzer vakcinu protiv koronavirusa pre nego što je napustio Belu kuću.

– Dobio sam Fajzera i bio bih veoma srećan sa bilo kojom od njih – otkrio je Tramp za Yahoo Finance Live.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Operacija Warp Speed, osnovana tokom Trampove administracije, razvila je nekliko vakcina od kompanija kao što su Moderna, Džonson i Džonson i Fajzer. Program je dobio 18 milijardi dolara finansiranja, ali je Fajzer uspeo da razvije svoju vakcinu bez državnog novca.

Tramp je oboleo od koronavirusa u jesen 2020. godine, dok je predsednička kampanja bila na vrhuncu, prenosi Independent.

– Imao sam ga, oporavio sam se od njega veoma dobro. Mislim da ga nisam imao kao što su mediji govorili. Nije bilo prijatno, ali sam ga imao – rekao je Tramp o virusu.

Bivša prva dama Melanija Tramp takođe je vakcinisana u januaru pre nego što je napustila Belu kuću, ali su Trampovi tek u martu otkrili svoj status vakcinacije.

SAD su u petak prešle 700.000 umrlih od koronavirusa, čime je ova pandemija postala najsmrtonosnija u američkoj istoriji. Procenjuje se da je 675.000 ljudi umrlo od Španske groznice između 1918. i 1919. godine.

– Mislio sam da će nestati mnogo ranije – rekao je Tramp o kovidu.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti dao je dozvolu da buster dozu dobiju osobe iznad 65 godina, a Tramp je rekao da će je dobiti “ukoliko oseti da je to neophodno”.

– Hajde da vidimo kuda sve ovo vodi – dodao je Tramp.

BONUS VIDEO:



Izvor: Independent

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar