Predsednik Vučić sa Ursulom fon der Lajen: “Mi VERUJEMO u svoj rad, u svoju posvećenost” (FOTO+VIDEO)

Vučić i fon der Lajen prisustvovali su i potpisivanju Ugovora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prisustvovali su ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac, na međunarodnom železničkom Koridoru 10.

Vučić i fon der Lajen popeli su se na binu radi potpisivanja Ugovora između Javnog preduzeća Koridori Srbije i Konzorcijuma STRABAG AG i STRABAG d.o.o. Beograd o izgradnji prve faze Auto-puta mira na deonici Merošina – Merošina 1.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Vučić i Ursula fon der Lajen pritisnuli su dugme koje je označilo početak radova na pruzi.

Pitanja novinara

Na pitanje novinara da li je važna regionalna integracija za prisupni proces Evropskoj uniji Ursula fon der Lajen je odgovorila da smatra da je to važno. Na odgovor se nadovezao i predsednik Vučić.

– Sinoć smo razgovarali Ursula fon der Lajen i ja. Mi razumemo da postoje različita viđenja članica Evropske unije o njenom proširenju. Bilo bi poželjno sa njihove strane da pokažu da je Evropska unija i dalje privlačna. Znamo mi da postoje prepreke za ulazak u Evropsku uniju, objektivne i neke druge prepreke, sve to mi razumemo, ali mi verujemo u svoj rad, u svoju posvećenost i verujemo u Vašu posvećenost i Vašu iskrenost – istakao je Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića

– Teško da postoji porodica koja je toliko vezana za Evropsku uniju kao što je porodica Ursule fon der Lajen. I ko bolje od Vas zna koliko su važne fundamentalne slobode. Zato me posebno raduje Vaš stav o krizi na severu Kosova. Rekli ste, citiram, da je od ključne važnosti da se smanji napetost i da se vrati dijalog. U zahvalnost za te reči razuma želim da kažem da je Srbija okrenuta implementaciji potpisanog sporazuma  – kazao je Vučić.

Predsednik je napomenuo da je fon der Lajen donela mnogo stvari za Srbiju.

– Danas se nalazimo ovde i tu će biti urađena pruga od 23 kilometra koju će sa 85 odsto da finansira Evropska unija. Iskazujemo ogromnu zahvalnost za to što ste uradili za nas.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Danas je potpisan još jedan Ugovor za koji Evropska unija daje novac.

– Mi umemo da iskažemo zahvalnost za to. Nama izgradnja autoputa Niš-Merdare počinje za neki dan. Posebnu zahvalnost iskazujem Ursuli fon der Lajen koja je došla u Niš koji nam postaje centar. Moramo još mnogo toga da uložimo u Niš koji je stecište svih autoputeva. Hvala Vam što Vam nije bilo teško da ostanete u Srbiji i da danas dođete ovde, našem narodu to mnogo znači – istakao je Vučić.

Napomenuo je da Srbija dobija mnoga bespovratna finansijska sredstva iz Evropske unije. Istakao je da Srbija vodi računa i o zaštiti životne sredine.

– Hvala Vam Ursula fon der Lajen što ste ovde kod nas, ovo je za nas istorijska poseta. Mo smo pomalo napredovali u prethodnom periodu ali ljudi u Srbiji od nas očekuju mnogo više. Posebno mi je drago što ćete od sada da znate gde je Niš i koliko je on bitan za nas. Žao mi je što nećete osetiti niško gostoprimstvo, jer je južno gostoprimstvo posebno. Još jednom Vam hvala na poseti, finansijskoj podršci, lepim rečima da želite Srbiju u Evropskoj uniji. Ovde ste uvek dobrodošli, dođite nam opet – zaključio je Vučić.

Obraćanje Ursule fon der Lajen

– Ovaj Koridor je pokretač za srpsku ekonomiju i zaista mi povezujemo Evropu. Upravo smo prisustvovali potpisivanju Ugovora koji je simbol naše snažne saradnje sa kojim mi zajednički gradimo bolju evropsku budućnost. Naravno dosta posla je pred nama, moramo da prevaziđemo pandemiju i da oporavimo ekonomiju – kazala je Ursula fon der Lajen.

Istakla je da je Srbija dobila 23 miliona evra pomoći.

– Stavili smo taj novac na sto ali je važna vaša uloga. Srbija je ta koja pravi i razvija projekte. Ove godine plan je već napravi da se da 500 miliona evra i sa zadovoljstvom najavljujem da možemo da izdvojimo još 600 miliona evra za Zapadnu Evropu – kazala je fon der Lajen.

Napomenula je da je potrebno više integracije na Zapadnom Balkanu.

– Predsedniče dragi Aleksandre dozvolite da istaknem da sam ja za to da Srbija uđe u Evropsku uniju. Dragi predsedniče, dragi aleksandre izuzetno se radujem da se sretnemo na samitu EU gde ćemo se opet sresti tokom sledeće nedelje. Srbija daje važan doprinos i treba da se čuje glas njenog naroda u obikovanju Evropske unije – rekla je.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Bog vam Zdravlje i dug život .ko god dodje Kobajagi da da poprica Sa Predsenikom Vučićem samo Prićaju nista od Akcije . Gube nam vreme , igraju se Žmurke Nisu ozbilji o Rešavanju problemima.

    Odgovori

Ostavite komentar