Poznato ZDRAVSTVENO STANJE bebe preminule porodilje iz Pirota: “Svi neophodni pregledi su odrađeni”

Na svet je donela zdravu devojčicu koja je bila negativna na koronavirus

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/MarkoDjokovic, Printscreen/Facebook

Devojčica čija je majka A.I. (23) iz Pirota preminula od korone tri dana nakon porođaja carskim rezom, otpuštena je iz Kliničkog centra u Nišu u dobrom opštem stanju i negativna na kovid 19.

Devojčicu koja je rođena 21. septembra u devetom mesecu trudnoće njene majke, u ponedeljak je sa Ginekološko – akušerske klinike preuzeo otac i odveo je u njihov dom u Pirotu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Beba je bila negativna na koronavirus i stabilna po svim parametrima. Svi neophodni pregledi za novorođenče su odrađeni i budući da je sve bilo u najboljem redu nije bilo više razloga da bude na GAK pa je dete u ponedeljak preuzeo otac – kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Podsetimo, porodilja A. I. (23) koja nije bila vakcinisana, primljena je u septembru KC Niš zbog infekcije koronavirusom u devetom mesecu trudnoće i najpre se nalazila u stacionaru jer njeno stanje u početku nije bilo loše. Kada su se parametri pogoršali, prebačena je u intenzivnu negu nakon čega je 21. septembra porođena carskim rezom kako bi se smanjio pritisak ploda na pluća.

Na svet je donela zdravu devojčicu koja je bila negativna na koronavirus. Posle carkog reza porodilja se lagano oporavljala a u sklopu terapije je primila i krvnu plazmu rekovalescenata koja sadrži antitela pa su očekivanja lekara bila da će biti dobro. Međutim, u toku noći 24. septembra korona je pokazala svu svoju nepredvidivost – porodilji se stanje naglo pogoršalo pa je više puta reanimirana, ali je u jutarnjim satima izgubila bitku, uprkos svim naporima lekara da joj spasu život.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar