Windows 10: U aprilu dobijamo nove funkcije i alatke

Serija noviteta uključuje bezbednosne opcije i rešenja za neke ranije probleme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Sledeće veliko ažuriranje za Windows 1020H1, planirano je za april, pa se već radi na završnim fazama, te novim alatima koji stižu sa update-om.

Serija novih funkcija uključuje i bezbednosne opcije, rešenja za neke probleme koji su se u međuvremenu pojavili, nekoliko popravki za Microsoft web pretraživače, te druge korisne elemente.

Tako se očekuje da 20H1 uskoro stigne do korisnika, i to sa jednom velikom novinom koja će podrazumevati da se ponovo povrati prostor koji Windows 10 čuva kao sopstveni deo za skladištenje. U pitanju je takozvani reserved storage, deo drajva koji Windows 10 čuva za kritična ažuriranja, a kako bi osigura da u slučaju nužde na uređaju bude dovoljno mesta za nove instalacije.

Tako je Windows 10 od ažuriranja koje je stiglo u maju 2019. iz predostrožnosti zauzimao oko 7GB prostora za skladištenje, a iz Microsoft-a je moglo da se čuje da je količina neophodnog prostora išla i do 10GB.

Korisnicima se ipak preporučuje da budu oprezni kada je u pitanju podešavanje rezervisanog prostora za skladištenje, a kako se kasnije ne bi susreli sa nedostatkom prostora za neophodne instalacije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: PCPress.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar