Predstavnici SNS RAZMONTIRALI Đilasa: Svi su mu KRIVI jer bi na vlast bez izlaska na izbore

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da Ðilas još uvek nije naučio osnovnu stvar u politici - da na vlast dovodi samo narod, glasovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predstavnici SNS ocenili su da lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas još uvek nije naučio da se na vlast dolazi samo glasovima naroda, kao i da mu evroparlamentarci nisu po volji jer nisu hteli da ga dovedu na vlast, a da prethodno ne izađe na izbore.

Predstavnici SNS su u odvojenim saopštenjima tako reagovali na Ðilasa koji je za list “Nova”, između ostalog, kao “bezobrazluk” ocenio izjavu evroparlamentarca Vladimira Bilčika koji je posle posredovanja u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima u Srbiji rekao da bi na njegovom mestu izašao na izbore.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da Ðilas još uvek nije naučio osnovnu stvar u politici – da na vlast dovodi samo narod, glasovima.

Dodao je da Ðilas optužuje celu Evropu, sve najmoćnije i najbogatije države sveta da su korumpirane i zato “krive” što je Vučić na čelu Srbije.

Orlić je rekao da je Ðilas navikao da sve u životu gleda samo kroz pare i da tu polazi od sebe, ali da je, kako kaže, smehotresno da i dalje ne razume da u Srbiji pravo glasa imaju samo naši građani, a ne bilo ko drugi.

– I odatle je potpuno jasno zašto je bahati tajkun tu gde je, zaglavljen na margini sa koje mu izlaza nema. On pojma nema ni gde da traži vrata. Nema u Srbiji stranih namesnika, niti će ih biti, tu želju ne može da mu ispuni niko – rekao je Orlić.

Foto: B.P./ATAImages

Ðilas, između ostalog, tvrdi da Aleksandar Vučić “kupuje ljude za pare, pozicije”, te da “korumpira i lično neke političare iz Evrope”, na šta član Glavnog odbora SNS Sandra Božić ocenjuje da će napadi na predsednika Srbije biti sve žešći.

– Iako je teško zamisliti da mogu izmisliti veće gadosti i monstruoznosti od onih do sada, nažalost sigurna sam da su spremni da udare i na go život predsednika Srbije – kaže Božić.

Navela je da Ðilas pominje i odlazak iz Srbije jer, kako kaže, shvata da će njegov debakl na izborima biti epohalnih razmera pa zato razmišlja da pobegne.

– Za koju god se od destinacija bude odlučio, Mauricijus, Hongkong ili još neki od poreskih rajeva u kojima planira da se baškari novcima građana Srbije, nadam se da će biti dostupan organima gonjenja Srbije – rekla je Božić.

Član Glavnog odbora SNS Dejan Kesar kaže da Ðilas svaki dan pokušava da pronađe krivca za svoje neuspehe i dodaje ”da su za Dilasa evroparlamentarci bezobrazni” jer nisu hteli da ga dovedu na vlast, a da prethodno ne izađe na izbore.

Kesar je rekao da su stranke okupljene oko Ðilasa parlamentarcima dostavili spisak lepih želja i da je ostalo samo na tome.

– Videli su i oni sa kim imaju posla. Postalo im je jasno da njihov konačni cilj nisu izbori, jer tamo nemaju šta da traže, već traženje alibija za budući neuspeh – rekao je Kesar.

Istakao je da su izborni uslovi i stepen demokratije danas mnogo bolji nego 2012. godine i dodao da to svi vide osim Ðilasa koji, kako kaže, u dolasku na vlast samo vidi novu šansu da “pare građana Srbije stavi u svoj džep”.

Narodni poslanik Zoran Tomić kaže da Ðilas “gubi vezu sa realnošću” jer njegov plan za privatizaciju Srbije ne uspeva i da se zato sad “kao neko derište duri i svi drugi su mu krivi za neuspehe koje ređa”.

Ðilasu je poručio da, ako veruje da je on bolje rešenje za Srbiju i da njegov plan za dan posle ima smisla, izađe na izbore i to potvrdi glasovima građana.

– Izašao bi on da sme, da ima podršku, jer uslovi za izbore su mnogostruko bolji i korektniji nego oni njegovi, kada je, iako je sve konce imao u svojim rukama, na izborima izgubio – rekao je Tomić.

Naveo je da Ðilas napada Vučića zato što radi na tome da se Srbija unapredi, što se grade auto-putevi, brze pruge, što realnost postaje i metro u Beogradu, što se rešava problem Vinče, što su rešeni problemi poput Železare i RTB Bora.

– Napada jer je sve te projekte želeo da koristi za punjenje sopstvenog džepa – dodao je Tomić.

Kako je rekao, Ðilasove metode su pročitane od strane građana i više nikog ne može da prevari.

Narodna poslanica Nevena Ðurić kaže da su Ðilas i njegovi sledbenici isfrustrirani jer nemaju plan i program, ideju, strukturu niti organizaciju, a kamoli rejting kod naroda.

Foto: privatna arhiva

– Paradoks je doći u situaciju da o kriminalcima i korupciji prica kabadahija kome su takvi najbolji prijatelji, a ironija što istinu doživljavaju kao vređanje i pljuvanje – rekla je Ðurić.

Kako je dodala, Ðilas je taj koji “sramotno i nadasve nevaspitano” vređa sve koji imaju ikakve veze sa Vučićem.

Navela je da Ðilas kaže da u Srbiji nema demokratije jer zna da nema nikakvih šansi danas u našoj državi baš zato što o svemu odlučuju gradani.

– Za njega demokratija znači – kako Ðilas kaže, a ne kakva je volja naroda. I kada imate takvu iskrivljenu sliku, onda za Ðilasa u Srbiji nema demokratije – rekla je Ðurić.

Istakla je da predsednik Vučić Srbiju i srpski narod uvek stavlja na prvo mesto, pokazuje odlucnost i želju da se bori za napredak Srbije i da mu građani u tome pomažu bezrezervnom podrškom koju mu pružaju na izborima.

Član Glavnog odbora SNS Nemanja Joksimović kaže da se Ðilasov intervju svodi na “tužnu priču o nejakom milioneru protiv koga su se urotile mračne sile kako bi ga onemogućile u planu da ponovo pljačka gradsku i republičku kasu”.

– Svi su se okrenuli protiv njega, i Francuzi i Amerikanci, i Britanci i evroparlamentarci, i Kinezi i Rusi, i Evropska narodna stranka i ceo Zapad. Svi su protiv njega, a on kuka i plače nad svojom jadnom sudbinom, jer ne može više da otima novac od građana Srbije i puni svoje bankovne racune po belom svetu – navodi Joksimović.

Rekao je da je u realnosti sve suprotno od onoga što Ðilas sve vreme ponavlja i istakao da građani Srbije odlično šta je istina i ko se bori za nove puteve i pruge, škole i bolnice, investicije i nova radna mesta, a kome je stalo samo do ličnih interesa.

– Zato podrška Aleksandru Vučiću raste iz dana u dan i ne postoje te laži Dragana Ðilasa, Marinike Tepić i drugih predstavnika žutog kartela koje će to uspeti da promene – dodao je Joksimović.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar