Šta je Vučić rekao Stoltenbergu? Ako krene POGROM Srba i NATO ne reaguje za 24 sata, Srbija HOĆE!

Predsednik je rekao da još nije počeo pogrom srpskog naroda i da Srbija posmatra situaciju, ali i snabdeva naš narod u južnoj srpskoj pokrajini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući sinoć u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink govorio o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je dodao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovo i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije, jer nemamo pravo da to učinimo po Kumanovskom sporazumu. Nama je mir najpotrebniji. Čekaćemo NATO da reaguje, tek ako to ne uradi u roku od 24 sata, Srbija će reagovati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji – kaže Vučić.

Vučić je rekao ne želi da zbog neiživljenog političara iz Prištine koji se igra svojim safari vozilima zagorčava život blokirajući administrativne prelaze Albancima iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

Predsednik je rekao da još nije počeo pogrom srpskog naroda i da Srbija posmatra situaciju, ali i snabdeva naš narod u južnoj srpskoj pokrajini.

 

Foto: Printscreen/Pink

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče putem telefona sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija apsolutno ničim, nijednim svojim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

– Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa KiM koju sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici gromoglasno ćute – naglasio je predsednik Srbije i dodao:

– Ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritoriji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione jer valjda ne bi trebalo da postoje ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri – rekao je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar