Britanci oštri: “NA KOJOJ SU PLANETI ONI?” Potpuno nezadovoljni novim datumom finala LŠ!

Izgleda da će se finale Lige šampiona odigrati mesec dana kasnije u odnosu na planirani termin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Rečima “Na kojoj su planeti oni?” britanski tabloid “Dejli mejl” započeo je svoju reakciju na informaciju koju je saznao o pomeranju finala Lige šampiona, prvobitno zakazanog za 30. maj.

Usled epidemije koronavirusa, čelnici UEFA našli su se u velikom problemu – kako da privedu kraju aktuelnu sezonu i održe potom Evropsko prvenstvo.

Odlučeno je stoga da se EURO 2020 prebaci na termin 11. jun – 11. jul 2021. godine, ali elitna klupska nadmetanja ostala su nešto duže pod znakom pitanja.

Evropsko prvenstvo odloženo za 2021!

Posle video konferencije koju je predsednik evropske kuće fudbala Aleksander Čeferin održao sa predstavnicima nacionalnih saveza, udruženjem klubova i sindikatom igrača, doneta je odluka da se finale Lige šampiona održi 27. juna, javlja “Dejli mejl”, pozivajući se na kolege iz španske “Marke” koji su prvi obelodanili da se meč za čuveni trofej odlaže za samo četiri sedmice.

Skandal u Monaku?! FABREGAS URLAO NA KOMŠIJE: Jeb*** se! Ceo Monte Karlo odzvanjao! (VIDEO)

Uz konstataciju “Ali, do tada ima samo 102 dana, a čitav fudbal u Evropi je stao”, britanski list podseća da su i Liga šampiona i Liga Evrope zvanično prekinute prošle sedmice.

Lajpcig, Atalanta, Atletiko Madrid i PSŽ su prošli u četvrtfinale, dok tek treba da se odigraju revanši osmine finala između Mančester sitija i madridskog Reala, Juventusa i Liona, Barselone i Napolija, te Bajerna i Čelsija.

Odigrano je i nekoliko prvih mečeva osmine finala Lige Evrope, ali ukupno 13 međunarodnih klupskih utakmica je zbog pomenute pandemije odloženo, pa je na UEFA da osmisli kako da se sve odigra u tako kratkom roku koji je predviđen. Jedan od načina su u mini turniri u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Ostaje da se vidi kako će na kraju UEFA uspeti da uskladi ovo sve, uz nadu da će koronavirus što pre prestati da hara svetom.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Blic Sport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar