GNUSAN ČIN u Hrvatskoj: Profesorki Maji iz Beograda dva puta IZBUŠILI gume zbog beogradskih tablica

Univerzitetska profesorka u penziji svake godine voli da se odmara u svojoj kući u Baški na ostrvu Krk

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Univerzitetska profesorka u penziji Maja Danon, koja već godinama letuje u Baški na ostrvu Krk, tvrdi da su joj automobilske gume u samo nekoliko dana dva puta probušene zbog beogradskih tablica.

Univerzitetska profesorka u penziji svake godine voli da se odmara u svojoj kući u Baški na ostrvu Krk. Tokom sezone ostavila je automobil na parkingu u centru grada, a za samo nekoliko dana, rekla je, gume su dva puta probušene. Kako je reč o automobilu beogradskih registarskih oznaka, sumnja da su gume izbušene upravo iz tog razloga, piše Novi list.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Navodi da je nakon prvog bušenja vulkanizer tvrdio da je rupa u gumi napravljena nožem, a nakon što ju je ista scena dočekala na parkingu samo pet dana kasnije, profesorka nije sumnjala da je to počinjeno delo sa jasnom namerom. O svemu je obavestila upravnika parkinga, komunalno preduzeće TD Baška i policiju.

Direktor komunalije: Užasnut sam

„Bašku sam oduvek osećala kao svoj drugi dom, mesto gde sam se osećala kao kod kuće, baš kao i moj otac, Oskar Danon, koji je toliko voleo ovo mesto u Krku da je započeo sopstvene memoare, zabeležene u knjizi Ritmi nemira, sa fotografijom i tekstom o Baški “, kaže profesor.

“Osetila sam iskreno razumevanje i spremnost za pomoć od oboje, ali mi je podjednako predstavljena činjenica da se bez konkretnog znanja ko mi je ovo učinio ne može mnogo učiniti. Nažalost, shvatila sam i da se pomenuti parking , gde već deset godina parkiram svoj automobil sa beogradskim registracijama i sezonski iznajmljujem isto parking mesto za znatan iznos, uopšte ne prati “, dodaje ona.

Karla Jurešić, direktorka komunalnog preduzeća koje upravlja parkingom, prokomentarisala je slučaj oštećenja automobila.

“Naravno da sam užasnuta saznanjem da se takve stvari dešavaju ovde, pogotovo jer nikada ranije nismo bili svedoci nečeg ovakvog. Ne mogu i ne želim da verujem da bi neko lokalno uradio nešto slično i nadam se da onaj ko je to uradio u proteklih nekoliko dana više nije ovde “, kaže ona.

Takođe, Jurešić je najavio da je hitno pokrenut postupak nabavke i ugradnje sistema koji će u najkraćem mogućem roku obezbediti vozila koja su tu parkirana. Na kraju, Jurešić je izjavila da će učiniti sve što je u njenoj moći da se tamo ne ponovi ništa slično.

BONUS VIDEO:



Izvor: novilist.hr

Komentari (1)

  1. Браво Хрвати, само тако док и последњи Србин не схвати колика је ваша љубав према нама

    Odgovori

Ostavite komentar