STRAVIČNE scene iz “Lastinog” autobusa: “Mladića bacio na pod, GAZIO ga po glavi, devojku udario u lice”

Mediji pišu da je za napad osumnjičen F. K., te da je u autobusu pričao kako mu je "Alah naredio da on to uradi, jer će u suprotnom on biti napadnut"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Državljanin Srbije, koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj nakon što je započeo tuču u Lastinom autobusu koj je putovao za Beograd, danas bi trebalo da da iskaz kod istražnog sudije.

Policija je, dok se čeka odluka o pritvoru, otkrila nove detalje drame koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iz policije su saopštili da se Srbin ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubistva i rasvetlili su šta se tačno juče događalo u autobusu koji je putovao ka Srbiji.

Kako navode, oko 17 časova su dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na autobanu došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je vozilo stalo u zaustavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

Ovo je Fahrudin (30) koji je držao TAOCE u srpskom autobusu: Pretio da ima pištolj, izgovorio JEZIVE reči

Putnici su istrčali iz autobusa, a on je ostao sa vozačima. Po dolasku policije savladan je i uhapšen, a noćas je i saslušan u policiji.

– U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni (30) iz čista mira napao mladića koji je sedeo ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i devojku (24) u lice. Tokom napada je pretio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari – saopštili su iz policije.

Iz policije su naveli da je povređenom mladiću pomoć pružena u bolnici, a da je devojka zadobila lakše telesne povrede.

– Nakon okršaja autobus je stao u zaustavnoj traci. Putnici su napustili autobus i obavestili nas o svemu, dok je osumnjičeni ostao u vozilu sa trojicom vozača – navode iz policije.

Saslušan muškarac koji je držao TAOCE u “Lastinom” autobusu u Nemačkoj: “Tvrdio da će sve da POBIJE”

Kako je saopšteno, policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima, koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

– Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor – navode u policiji, prenosi Telegraf.

Kod napadača nije pronađeno oružje, kao ni tokom pretresa vozila i njegovog prtljaga.

– Tokom ispitivanja smo saznali da su vozači samoinicijativno ostali sa osumnjičenim u autobusu – saopštili su iz policije.

Državljanin Srbije tereti se za pokušaj ubistva i danas će biti ispitan kod istražnog sudije, nakon čega će uslediti odluka o pritvoru. Za sada nema dokaza da je osumnjičeni bio pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Nekoliko putnika je POVREĐENO: Konzulat Srbije saopštio VAŽNU informaciju nemačke policije

Svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.

Tu informaciju potvrdio je i direktor “Laste”. On je rekao da ne može da komentariše slučaj, jer se i dalje čeka izveštaj od policije.

– Sve je u najboljem redu, vozači su na putu ka Srbiji. Mi ne znamo šta se tačno dogodilo, čekamo da vozači dođu i da obavimo razgovor sa njima – poručio je direktor.

Podsetimo, mediji pišu da je za napad osumnjičen F. K., te da je u autobusu pričao kako mu je “Alah naredio da on to uradi, jer će u suprotnom on biti napadnut”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar