OBJEKTIV ANALIZA: Umetnik Natho i neumorni Zdjelar! Dragović pojeo Rikarda, Popoviću, pomeri se sa linije

Igrači Partizana na skeneru našeg novinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je imao pobedu na tacni, delovalo je da će se odlepiti od Zvezde na +5, ali je odbrana kapitulirala u 83. minutu i 165. večiti derbi je završen nerešenim rezultatom – 1:1.

Za razliku od nekih pređašnjih utakmica Zvezde i Partizana, večeras smo u Humskoj gledali prilično zanimljiv meč.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naš reporter sa lica mesta je analizirao pojedinačno fudbalera Partizana, a evo kako su prošli na Objektivovom skeneru.

Aleksandar Popović – Ušao u meč odlično, te je prvo ukrotio lagani udarac Kataija, a zatim i izvadio kestenje iz vatre posle nesporazuma Saničanina i Vujačića koji su Dioniju omogućili da izađe sam ispred gola. Ima jedan veliki problem i manu koju će morati da reši ako želi da od talentovanog i, više nego dobrog, golmana, postane vrhunski… Deluje kao da je vezan za gol liniju i ima velikih problema kad god treba da krene van pet metara, da li da pokupi dubinsku loptu ili centaršut. Moderni fudbal ne trpi golmane „linijaše“, tako da će na ovom segmentu igre mladi Popović morati da poradi. I kako to obično biva, Zvezda je izjednačila posle jednog centaršuta na koji je, kako deluje, Popović mogao da krene. Nije direktan krivac za gol jer kada je lopta već stigla do Kataija nije bilo teoretske šanse da odbrani šut, ali opet, samo da je krenuo na centaršut sve je moglo da bude drugačije

Foto: Starsport.rs ©

Aleksandar Miljković – Korektna partija desnog beka Partizana. U prvom poluvremenu se kompletna igra oba tima vodila na suprotnoj strani, pa je i Miljković bio neprimetan, ali nije ni grešio. Drugi deo doneo mu je malo više posla, ali ga je on ponovo odradio bez greške. Imao nesreću da se lopta odbije do Rodića, a da on ne bude na pravom mestu i blokira centaršut za gol.

Siniša Saničanin – Kriv za prvu veliku šansu Zvezde isto koliko i Igor Vujačić. Imali su centralni defanzivci Partizana sreće da im leđa čuva Aleksandar Popović. Neshvatljivo da Katai skoči između njega i Vujačića i pogodi okvir gola. Dobio žuti karton kada je faulom morao da ispravi grešku svog saborca Vujačića. Centralni defanzivci Partizana moraju da porade na komunikaciji inače će to koštati crno-bele većh rezultata.

Igor Vujačić – Manjak komunikacije sa svojim kolegom Saničaninom omogućio je zicer situaciju Dioniju već na samom startu, ali srećom po tandem štopera Partizana Popović je uspeo da odbrani. Imao odličnu intervenciju u 30. minutu kada je zaustavio nalet Kataija, ali mu je isti igrač napravio problem u narednom napadu kada je skočio između dva štopera Partizana i pogodio prečku. Ipak, probudio se u drugom poluvremenu, pa je prvo glavom, posle kornera, umalo savladao Borjana, a zatim imao par odličnih defanzivnih rola. Na kraju, manjak komunikacije ponovo je doneo šansu Kataiju da pogodi, a srbobranski „El magiko“ je taj poklon iskoristio.

Foto: Starsport.rs ©

Slobodan Urošević – Odličan, jedna od najboljih njegovih partija u crno-belom dresu. Imao je veliku želju te se konstantno ubacivao u napad i pravio probleme Strahinji Erakoviću. Da je imao malo više sreće možda bi upisao i asistenciju kada je iz drugog plana stigao u srce šesnaesterca, ali njegova povratna lopta nije stigla do Rikarda. Nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu, siguran u defanzivi, opasan u napadu. Slobodan Urošević kakav treba Partizanu.

Saša Zdjelar – Diskretni heroj crno-belih nastavlja sa fenomenalnim partijama. Zdjelar je srce i duša ovog tima, nekako je svim navijačima Partizana lakše kada znaju da je on u sastavu. Zna šta grb kluba i dres koji nosi znače navijačima i tako se ponaša na terenu. Beskompromisni borac koji je i protiv Zvezde ispravio ko zna koliko grešaka svojih saigrača, a imao je odličan učinak i u napadu. Po izlasku Lazara Markovića preuzeo je kapitensku traku a to mu je dalo motiv više da susret završi bez greške. Nažalost, nije mu se vratilo pobedom, a on je prvi zaslužio.

Miloš Jojić do 87. minuta – Opasan iz prekida, skoro pa nevidljiv na terenu. U napadu pravio greške, u defanzivi manje loš. Ali svaki prekid koji izvede donosi veliku opasnost po gol kako Zvezde, tako i svakog protivnika Partizana. Samo zbog toga, zaslužio je prelaznu ocenu.

Foto: Starsport.rs ©

Lazar Marković do 66. minuta – Nije ga htelo, ali deluje i da je taktika crno-belih bila takva da je većina napada išla preko leve strane, pa Marković nije ni imao puno prilika da se istakne. Borio se, trčao, želeo puno, ali bez konkretnog učinka. U drugom poluvremenu imao par lepih poteza, ali je brzo ostao bez daha i napustio igru.

Bibars Natho do 72. minuta – Kako je fudbal lepa i jednostavna igra kada ga igraju majstori… Partija Natha u 165. „večitom derbiju“ može da se opiše kroz jednu reč – umetnost! Igralo mu se, bio je inspirisan. Pronalazio odlična rešenja u napadu, te je podsetio na onog Natha iz zenita karijere. Nije imao podršku saigrača, pa je onda odlučio da pokaže da može i sve sam. Dribling, udarac, slabijom, levom nogom i pogodak za 1:0! Već u sledećem napadu ponovo zatresao mrežu, ovog puta desnom nogom, ali na veliku žalost navijača Partizana ipak je to bio spoljni deo mreže pa se rezultat na semaforu nije menjao. Ipak, nema snage za svih 90 minuta, te je morao van igre pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Bez obzira na to, definitivno je bio najbolji pojedinac na meču. Šteta što nije nagrađen pobedom.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nemanja Jović do 66. minuta – Konstantno napadao i pretio u saradnji sa Uroševićem, ali u samoj završnici akcija nije bio dovoljno koncentrisan te je pronalazio uglavnom loša rešenja. Igru napustio u 66. minutu, svakako je zaradio prelaznu ocenu, ali je utisak da je mogao daleko bolje.

Rikardo Gomes – Dragović je prevelik zalogaj za napadača Partizana. Borio se, tražio loptu, trčao, ali i izgubio skoro sve duele sa iskusnim štoperom. Zatim je promenio taktiku, bežao je od Dragovića i išao ka Degeneku, ali ni to nije donelo rezultata. Čak i kada bi se našao u šansi birao bi katastrofalna rešenja, pa su crno-beli ostajali kratkih rukava. Da je imao više koncentracije, Partizan bi davno rešio meč, ovako, crno-beli su ostali bez pobede.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Kvinsi Menig od 66. minuta – U igri se našao da bi doneo potrebnu svežinu timu, a umesto toga ritam je pao, dok je on uspeo da upropasti jednu dobru šansu i jednu veoma opasnu kontru iz koje je Partizan mogao do novog vođstva i pobede. Slabo za igrača koji je stigao kao veliko pojačanje.

Nikola Terzić od 66. minuta – Poput Meniga, ušao da unese svežinu i održi dobar ritam, ali je za raziku od Holanđanina to uradio daleko bolje. Stvorio je sebi šansu da postigne pogodak, sve uradio kako je i trebalo, ali nije imao sreće jer je lopta završila iznad gola Borjana. U sledećem napadu, Zvezda je izjednačila…

Aleksandar Šćekić od 72. minuta – Ušao da zatvori utakmicu i u tome nije uspeo iako nije direktan krivac za gol.

Filip Holender od 87. minuta – Nije proveo puno vremena na terenu, te nije ni bio u prilici da ostvari veći učinak.

Aleksandar Stanojević – Temperamentno vodio utakmicu, bio konstantno uz aut liniju. Deluje da je pogodio i sa sastavom i sa taktikom i sa izmenama, ali mu se to na kraju nije vratilo. Trenutak nepažnje koštao je Partizan pobede, ali za taj trenutak Stanojević apsolutno nije kriv.

Bonus video:

Katai spasio Zvezdu poraza: Propuštene šanse Rikarda koštale Partizan pobede u 165. večitom derbiju!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar