Majka 14 godina tražila ćerku koju je otac OTEO, a onda je dobila čudnu poruku: Istina ju je RASTURILA

Mislila je da se ovaj dan nikada neće dogoditi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Clermont police department printscreen

Devetnaestogodišnja Džeklin Ernandez sa Floride posle 14 godina se spojila sa majkom Anđelikom Venses-Salgado koju je poslednji put videla u 2007. godine kada ju je otac odveo u nepoznatom pravcu.

Džeklin je uspela da putem Fejsbuka pronađe majku posle nekoliko godina traganja po društvenim mrežama. Anđelika kaže da je jednog popodneva dobila uznemirujuću poruku od osobe koja se predstavljala kao njena ćerka.

Majka je tada alarmirala policiju u gradu Klermonu gde živi i oni su u dogovoru sa pograničnom policijom rešili da presretnu tu osobu. Džeklin je naime, pisala u poruci majci da je svo vreme u Meksiku predloživši joj da se nađu na granici.

Anđelika je bila, koliko uzbuđena toliko i skeptična zbog susreta jer je nekoliko puta u prošlosti dobijala pogrešne informacije o tome gde joj se nalazi ćerka koju je oteo njen bivši muž pre 14 godina.

Na granici joj se ispunila najveća želja u životu – da ponovo vidi ćerku. Džeklin je zaista bila ista ona ćerkica koju je poslednji put držala u naručju kada je imala šest godina. DNK test je, uostalom, narednih dana to i potvrdio.

Anđelika i Džeklin konačno su se posle 14 godina patnje zagrlile, Foto: Clermont police department printscreen

Majku je istina o životu ćerke jako pogodila. Mislila je, kako se nezvanično saznaje, da je ona uvek bila tu negde na Floridi, a ne u Meksiku.

Džeklin je rekla majci da ju je otac odmah odveo nekim nepoznatim putem u Meksiko i da je tamo živela u zabačenom mestu, što dalje od očiju policije i šire javnosti. Otac je, naime, znao da je na Floridi raspisana poternica za njim, pa je odmah otišao preko granice.

Zagrljaj majke i ćerke ovekovečen je u gradu Laredu u Teksasu, i to pred Džeklinin 20. rođendan.

– Ovo je sjajan dokaz uspešne saradnje nekoliko bezbednosnih agencija koje su imale dobru komunikaciju. Žao nam je svima što se ovo ipak nije ranije dogodilo – rekao je Čarls Brodvej, policajac iz Klermona.

Pablo Henri Ernandez, otac koji je kidnapovao Džeklin i dalje je tražen širom Meksika. Ćerka još nije javno rekla zašto se posle 14 godina odlučila na taj korak da ipak po svaku cenu potraži majku.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar