Milo doneo ODLUKU: Održaće se lokalni IZBORI u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore saopštla je da "izražava zabrinutost zbog namere predsednika države Mila Đukanovića da do 6. oktobra raspiše lokalne izbore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doneo je odluku da se lokalni izbori u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju održe 5. decembra 2021. godine.

– Raspisujem izbore za odbornike u: Skupštini opštine Mojkovac, Skupštini opštine Petnjica i Skupštini Prestonice Cetinje. Izbori će se održati 5. decembra 2021. godine – navodi se u odluci Đukanovića, saopšteno je iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore, piše Alo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U saopštenju se dodaje da ova odluka stupa na snagu danom donošenja, te da će biti objavljena u “Službenom listu Crne Gore” i u “Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi”.

SNP: Sprečiti Đukanovića da čestim lokalnim izborima drži društvo u stalnoj tenziji

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore saopštla je da “izražava zabrinutost zbog namere predsednika države Mila Đukanovića da do 6. oktobra raspiše lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, uprkos tome što se većina partija na vlasti slaže da bi izbore u ovim opštinama trebalo održati naredne godine zajedno sa ostalih deset opština”.

– Naime, u skupštinskoj proceduri se nalazi Predlog dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se predlaže da se mandat lokalnoj vlasti u opštinama Mojkovac, Petnjica, Cetinje, Ulcinj i Berane produži do proleća, kada bi se održali izbori u 17 opština i eventualno u Tuzima, ako bi tamošnji lokalni parlament sam sebi skratio mandat – ističe se u saopštenju SNP.

VIDEO BONUS: 



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar