BOJA sakoa Angele Merkel šalje poruku: Evo sa kakvom je NAMEROM došla u Srbiju

Plavu boju voli da nosi na putovanjima u inostranstvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je nemačku kancelarku Angelu Merkel na aerodromu “Nikola Tesla”, nakon čega je organizovan svečani doček ispred Palate Srbija. Kancelarka i predsednik Srbije će nakon toga imati razgovor nasamo.

Međutim, ono što intrigira svetsku javnost već godinama je jednostavan stil odevanja od kojeg nemačka kancelarka nikada nije odustala. Neki bi čak rekli da se oblači “dosadno”, ali pantalone i sakoi s tri ili četiri dugmeta u kojima je uvek možemo videti, nisu tu “tek tako”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnogi spekulišu da boja sakoa Angele Merkel otkriva njene namere i raspoloženje kada je u pitanju određena prilika.

Tako, Merkelova bira mirnije boje za formalne nacionalne događaje, dok su jarke boje rezervisane za međunarodne ili manje formalne događaje. Za siv sako opredeljuje se za sastanke jedan na jedan, dok bež i belo oblači kada želi da pošalje poruku mira.

DŽENTLMENSKI potez predsednika Vučića: Evo kako je Vučić dočekao Angelu Merkel (FOTO)

Plavu boju voli da nosi na putovanjima u inostranstvo. Pre svega, ova boja joj veoma dobro pristaje, a prema stručnjacima ona odaje utisak objektivnosti, skladnog reda i važnosti.

– Angela preferira ružičastu, narandžastu i ljubičastu boju tokom neformalnih sastanaka kako bi izrazila optimizam, radost i otvorenost – rekao je jedan stručnjak.

Crvena boja simbolizuje moć i energiju, pa Merkel nikada ne vodi partijske pregovore u sakou ove boje. Ovo ne može biti slučajnost, već suptilan potez moći, smatraju mnogi.

S obzirom na to da je u zvaničnu posetu Srbije stigla u sakou bež boje, to kao što je već pomenuto, znači da želi da pošalje poruku mira svojim dolaskom!

BONUS VIDEO: 

Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar