Đorđević raskrinkao Komšićeve LAŽI! Oglasio se ambasador Srbije u BiH: Evo zašto se nije SASTAO s Željkom

Đorđević ističe da tema razgovora nije pominjana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR, Printscreen

Ambasador Srbije u BiH, Aleksandar Đorđević, oglasio se povodom medijskih izvještavanja, prvenstveno pojedinih portala u BiH, a u vezi s pozivom predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića na sastanak, koji je, kako kaže, dobio čudne razmere.

– Dužan sam, da prvi put za skoro tri godine obavljanja dužnosti ambasadora Republike Srbije u BiH izdam saopštenje, budući da smatram da je istinu neophodno prezentovati, bez obzira na okolnosti kakve su reperkusije spoznaje iste. Ambasada Republike Srbije 13. septembra u 10 časova dobila je poziv, na koji je odgovorila zaposlena u Ambasadi, (poziv upućen od izvesnog gospodina Vuletića), sa zahtevom da dođem kod Željka Komšića na razgovor u 11 časova – navodi u saopštenju Đorđević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ističe da tema razgovora nije pominjana.

– Nakon što sam rekao da nisam u mogućnosti da pristupim na tako iznenadan poziv za sastanak, u 10.20 je poziv ponovio šef kabineta Željka Komšića, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno, jer me poziva predsednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati. Naravno, tema sastanka nije pominjana, već sam pozvan da “pređem na kaficu” – ističe Đorđević.

Navodi da su se oko 11 časova na određenim portalima pojavile vesti o, kako kaže, nekakvom njegovom odbijanju sastanka sa Komšićem, a u vezi sa hapšenjem određenog lica u Srbiji.

– Smatram da sam dužan da se obratim, te skrenem pažnju da kao ambasador Srbije u BiH poštujem propise i sve međunarodne konvencije koje regulišu status diplomata. Poštujem zemlju domaćina, BiH. Napominjem da je način komunikacije u diplomatskim krugovima vrlo precizan, te da protokol MSP BiH isti odlično poznaje i profesionalno sprovodi – istakao je Đorđević.

Moli da se zaposleni iz kabineta Željka Komšića, ukoliko isti ne poznaju, obrate nadležnim službama MSP BiH, pa neka kako kaže sa njima razreše svoje nedoumice, a ne preko medija.

– Kao ambasador Srbije neću dopustiti da moju državu i mene lično bilo koji politički činilac zloupotrebljava u svoje lične političke svrhe, kršeći pritom sve kodifikovane uzanse koje regulišu diplomatski status. Napomenuo bih i da su navodi portala da sam preko sekretarice poručio da, citiram, “ne želim doći”, netačni, zlonamerni i usmereni na generisanje neprijatnosti prema ambasadi Srbije u Sarajevu, što je u najmanju ruku nekorektno i nedobronamerno. O svemu navedenom obavestiću predstavnike diplomatske zajednice u BiH, jer ovakvo ponašanje zaslužuje njihovu pažnju – kaže Đorđević.

Podsećanja radi, pojedini mediji iz Federacije BiH objavili su da je ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević odbio da dođe na razgovor u Predsjedništvo BiH na poziv predsedavajućeg Željka Komšića.

BONUS VIDEO:



Izvor: RTRS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar