Dijagnostikovali mu rak pluća, a imao čudan oblik KORONE: Turčin jedinstven primer u svetu, lekari u ŠOKU

Iako je N.T. imao korona virus, nije patio od simptoma koji su obično povezani s bolešću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Turčin N. T. mogao bi da bude jedinstven primer po načinu na koji ga je napao koronavirus. Prema rečima turske doktorke, 52-godišnji pacijent patio je od napada kovid-19, koji oponaša karakteristike raka pluća.

Pacijentu u južnoj turskoj provinciji Kahramanmaras prvobitno je dijagnostifikovan rak pluća, ali je pre operacije uklanjanja tumora bio pozitivan na koronavirus. Nakon lečenja infekcije, bio je dobro, na iznenađenje lekara, bez tragova raka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Doktorka Fatos Kozanli, koja je pratila pacijenta, rekla je da bi pacijent mogao da bude prvi u svetu zaražen takvim oblikom koronavirusa. On je patio od bolova u grudima kada je posetio bolnicu i otkriveno je da ima tumor na desnom plućnom krilu, četiri centimetra širok. Nakon daljeg pregleda dijagnostifikovan mu je rak i zakazan je za operaciju.

Operacija je odložena kada je bio pozitivan na koronu. Kozanli, koja je trebalo da ga operiše, uradila je poslednje snimke nakon što je pacijentov test na kovid-19 bio negativan. Tada je saznala da pacijent uopšte nema tumor.

– Imao je simptome vrlo, vrlo slične karcinomu pluća. Ali poslednje snimanje pre operacije pokazuje da je nestalo. Bili smo iznenađeni. Tumor ne može nestati sam od sebe. Da je patio od neke druge bolesti, ni to ne bi nestalo za tako kratko vreme. Naši nalazi pokazali su da je kovid-19 u potpunosti oponašao simptome raka pluća – rekla je Kozanli.

Doktorka je primetila da – iako je N.T. imao koronavirus, nije patio od simptoma koji su obično povezani s bolešću – poput kašlja ili visoke temperature – i tek je putem PCR testa otkriveno je da je zaražen.

– Imao je samo bol u grudima, koji je isprva bio povezan s rakom pluća – rekla je u nedelju novinskoj agenciji DHA, prenose turski mediji.

Kozanli je rekla da je listala međunarodne medicinske časopise i da nije našla saznanja o takvom slučaju.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar