Posle Željka, Bože i Cige, Srbija ima pet novih kandidata za istoriju: Legende u predvorju Kuće slavnih!

Na spisku od 95 igrača, koji su kandidati za ovo laskavo priznanje sledeće godine, kada će i biti naredna inauguracija, našle su se i srpske igračke legende

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaške legende Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Aleksandar Ðorđević, Žarko Paspalj, kao i košarkašica Marija Veger Demšar nalaze među kandidatima za FIBA Kuću slavnih u klasi 2022. godine, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Na spisku od 95 igrača, koji su kandidati za ovo laskavo priznanje sledeće godine, kada će i biti naredna inauguracija, našle su se i srpske igračke legende.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prethodno su se na spisku, među 29 kandidata trenera, našli trofejni treneri Željko Obradović, Božidar Maljković i Milan Ciga Vasojević.

Od osnivanja FIBA Kuće slavnih, ovu najveću počast FIBA dobili su Radivoj Korać i Dražen Dalipagić (klasa 2007), Dragan Kićanović i Vlade Divac (2010), Zoran Slavnić (2013), treneri Ranko Žeravica (2007), Dušan Ivković (2017), Svetislav Pešić (2020), kao i Bora Stanković (2007) i sudija Obrad Beloševic (2007).

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar