Devojka uradila DNK test, pa posle rezultata donela brutalnu odluku: Zbog toga je završila u svim vestima

Znala je da nešto nije u redu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wavebreak / Profimedia

Tinejdžerka iz Španije koja je s pravom nedavno posumnjala u svoje poreklo, zbog čega je uradila i DNK test, tužila je bolnicu u gradiću La Rioha u kojoj je rođena za čak 2,9 miliona evra.

Devojka je do šokantnog saznanja došla tek kada je pre tri godine, tokom sudskog spora sa ocem zbog neplaćanja dečjeg dodatka, uradila DNK test.

Rezultati su pokazali da ona nije ćerka tuženog, što je zaprepastilo njenog oca. Naknadnom istragom je utvrđeno da je u porodilištu slučajno zamenjena sa drugom devojčicom, koja je rođena pet sati pre nje.

– Odrastala je u teškom porodičnom okruženju. Žena za koju je mislila da joj je majka preminula je, otac ju je napustio, pa je živela uglavnom sa bakom. Međutim, lokalni zvaničnici u Riohi ponudili su joj samo 215.000 evra odštete, pa će slučaj dobiti epilog na sudu – rekao je advokat devojke, Hoze Morg za španske medije.

Dve bebe su zamenjene pre 19 godina jer su obe bile prevremeno rođene, pa su stavljene zajedno u inkubator. Kad se njihovo zdravstveno stanje popravilo, obe su prebačene u jaslice, gde ih je neka od medicinskih sestara pomešala i dala pogrešnim roditeljima.

Ministarka zdravlja španskog reona u kojem je i La Rioha tvrdi da se ne radi o namernoj greški.

– Ovo je tip greške kojem teško da možemo da uđemo u trag. I da hoćemo, ne znamo koga bismo krivili za to. Zdravstveni sistem je tada u Španiji bio daleko slabiji od današnjeg, nije sve digitalizovano bilo. Dotična bolnica je u međuvremenu zatvorena – rekla je Sara Alba.

Tinejdžerka je pre tužbe uspela da se analiziranjem slučaja i čitanja spisa u arhivima domogne informacije ko je druga beba i ta devojka je obaveštena o slučaju.

Nije poznato da li su se dve devojke našle i da li su upoznale svoje biološke roditelje. Ono što se zna je da je ovaj slučaj objavljen u svim dnevnicima Španije i oko njega se na jednom programu povela i ozbiljna polemika.



Izvor: SkyNews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar