Srbin pokušao da UBIJE zemljaka u Francuskoj koji ga je ugostio: Trčao sa harpunom zabodenim u GLAVU

Stvari među poznanicima su pošle po zlu kada je uhapšeni nasrnuo na žrtvu nasred ulice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Srpski državljanin (52) uhapšen je u sredu nakon 19 sati potere zbog sumnje da je iz harpuna u glavu upucao sunarodnika (59) kod kojeg je bio u gostima u francuskom gradu Aržele sur Mer, prenosi portal Francetvinfo.fr.

Nesvakidašnji pokušaj ubistva dogodio se u utorak oko sedam sati ujutru, u mestu koje se nalazi u blizini španske granice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dvojica Srba se poznaju odranije, a uhapšeni je nekoliko dana pre incidenta došao u goste kod žrtve. Navodno, uhapšeni srpski državljanin nema prijavljen boravak u Francuskoj – prenose lokalni mediji i navode da je žrtva radila kao čuvar jednog restorana, a da je upucan po povratku s posla.

Kako navode mediji, stvari među poznanicima su pošle po zlu u utorak, kada je uhapšeni nasrnuo na žrtvu nasred ulice.

– Jeziv prizor dogodio se ispred kuće povređenog, koji se vratio s posla. Čovek je izašao iz kola i otvorio gepek kako bi izvadio stvari. Međutim, čim se okrenuo, njegov sunarodnik ga je upucao iz harpuna u glavu – navode lokalni mediji i dodaju da se osumnjičenom na teret stavlja krivično delo pokušaj ubistva:

– Nesrećni čovek je pao kao pokošen. Koplje mu se zabilo u čelo, ali je probilo samo kožu i, na svu sreću, nije mu oštetilo lobanju – navodi se u medijima.

Inače, harpun je dugo koplje koje se koristi za ribolov, a najčešće za lov na kitove.

Dok je povređeni došao sebi, napadač se dao u beg.

– Sa harpunom zabijenim u lobanju povređeni je počeo da trči i doziva svog napadača. Slučajni prolaznici, koji su svedočili ovom jezivom događaju, obavestili su policiju. Srbin je jurio napadača sve dok ga policija i vatrogasci nisu zaustavili i predali ga lekarima, a potom su nastavili potragu za osumnjičenim – kažu francuski mediji i dodaju da su policajci komentarisali da “ovakvo čudo nikad nisu videli”.

– Žrtva je primila projektil u lobanju bez ozbiljnih posledica, nije životno ugrožena. Projektil je opisan kao duga strela ili harpun. Forenzički patolog nije uspeo za jedan dan da sazna više detalja. Žrtva je dobro, a napadač je uhapšen posle 19 sati potrage – objašnjava javni tužilac Žan-David Kavel.

Pretpostavlja se da je svađa prethodila ovom bizarnom napadu.

– Navodno je žrtva tražila da se napadač iseli iz njegove kuće. Ugostio ga je na nekoliko dana i mislio je da je to dosta od njega. Međutim, napadač se s tim nije složio – prenose lokalni mediji:

– Izbila je svađa i uhapšeni je otišao iz kuće, ali samo dok je žrtva bila na poslu. U međuvremenu je smislio plan napada i vratio se da ga realizuje – saznaje se.

Uhapšeni srpski državljanin, prema pisanju francuskih medija, već je osuđivan.

– O uhapšenom Srbinu malo toga se zna, ali se navodi da je on već bio osuđivan zbog krivičnog dela teškog ubistva, i to u Švajcarskoj – navode francuski mediji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar