BUNTOVNICA i u šestoj deceniji: Sećate li se Vendi Džejms, evo kako ona DANAS izgleda (FOTO)

Vendi Džejms, od samog starta privlačila je pažnju svojim buntovničkim stavom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ian Dickson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od samog osnivanja benda “Transvision Vamp”, Vendi Džejms je bila pevačica i vođa grupe. Pesma “Tell That Girl to Shut Up” izdata je u aprilu 1988. godine, ali nije najbolje prošla u Britaniji ali sa hit pesmom “I Want Your Love”, sve se promenilo – pesma dolazi na peto mesto UK liste, a popularnost benda širi se i van Evrope.

Godina 1989. bila je njihova najuspešnija godina. Single “Baby I Don’t Care” odlično je prošao i u Britaniji i u Australiji, a Vendi Džejms je privlačila pažnju svojom harizmom i buntovničkim imidžom. Vendi je rođena u Londonu, od roditelja Norvežana, ali je usvojena brzo nakon rođenja da bi otišla od kuće kada je imala 16 godina. U junu 1991. godine MCA odbija da objavi njihov treći album i bend se razilazi tada, a zvanično u februaru 1992. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kasnije, Vendi osniva bend “Racine” koji je imao dva albuma, ali se i razišao 2008. godine.

Zanimljivo je da je 1993. godine, kada se bend raspao, pisala Elvisu Kostelu i tražila njegov savet i da joj pomogne u karijeri. On joj je pomogao, napisao ceo album za nju, koji, ipak, nije najbolje prošao i tada se povukla sa muzičke scene.

Izdavala je kasnije još neke solo albume, koristila My Space i društvene mreže za promociju, ali nije postigla veći uspeh.

Od muzike ipak nije odustala, i 2019. godine, bila je na manjoj turneji sa “The Wendy James Band”, kao podrška “Psychedelic Furs”.

Za mnoge, bila je ikona pop kulture 80-ih, a povodom petog solo albuma, prošle godine u intervjuu za britanske medije rekla da je “ceo album sama napisala i producirala, ali da je to i inače radila posle saradnje sa Elvisom Kostelom”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE WENDY JAMES (@thewendyjames)

Danas živi između Njujorka i Pariza i u intevjuu je rekla kako je i dalje iznenađena kada je mlađa publika prepozna i zna hitove “Transvision Vamp-a”.

“Bili smo stvarno jako popularni širom sveta. Radili smo velike svetske turneje i privilegija je kada imaš 17, 18, 19 godina ili si u ranim 20-im, da toliko nastupaš i imaš priliku da vidiš sve gradove u Americi, Australiji, Evropi, Japanu… Stvarno mislim da je to veliki dar koji smo dobili. Da li možete da zamislite da probate tako da putujete u smislu odmora? Nemoguće je. To je stvarno bila velika privilegija – imati bend i putovati širom sveta”, rekla je.

I dalje je u kontaktu sa momcima iz benda. “Ne na dnevnoj bazi, ali često se čujemo. Neki od njih dođu i na moje svirke, da, u kontaktu smo”.

I danas, kada god pišu o njoj, i dalje je Vendi iz “Transvision Vamp”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar