Ko je bio ruski ministar koji je POGINUO tokom vežbi na Arktiku: Bio je član Saveta bezbednosti Rusije

U decembru prošle godine je dobio zvanje generala armije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Ministar za vanredne situacije Rusije Evgenije Ziničev tragično je stradao, spasavajući život čoveka na međuresornim vežbama u Norilsku.

Ruski predsednik je obavešten o pogibiji Ziničeva, saopštio JE portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ruski ministar za vanredne situacije, general armije Evgenije Ziničev rođen je 18. avgusta 1966. godine u današnjem Sankt Peterburgu. Završio je ekonomski fakultet i Fakultet za finansije i kredite na Institutu za biznis i prava u Sankt Peterburgu. Stručnu prekvalifikaciju je obavio 2013. godine na Vojnoj akademiji Generalštaba Oružanih snaga Rusije 2013. godine.

Od 1984. do 1986. služio je u Oružanim snagama SSSR u Severnoj floti. Od 1987. do 2015. radio je u organima državne bezbednosti SSSR, zatim Rusije. Kratko je bio vršilac dužnosti gubernatora Kalinjingradske oblasti.

U novembru 2016. godine je imenovan na dužnost zamenika direktora FSB Rusije, a 2018. je ukazom predsednika Rusije Ziničev došao na čelo Ministarstva za vanredne situacije. U decembru prošle godine je dobio zvanje generala armije. Bio je i član Saveta bezbednosti Rusije i član Pomorskog kolegijuma pri Vladi Rusije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar