Ovako je nekada govorio Nole: Reči iz prošlosti NAJBOLJEG tenisera na svetu – nisu obraćali pažnju na nas

Bez premca je na samom vrhu ATP liste

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković, blizu je osvajanja rekordnog 21. Gren slem pehara. Odlično gura na ovosezonskom US openu, a naredni rival u četvrtfinalu turnira biće mu Italijan Mateo Beretini.

Novak bi trijumfom na tlu Amerike i zvanično postao igrač sa najviše osvojenih Gren slem trofeja, a pre ravno 16 godina Nole je onako skromno, kako to samo on ume, istakao da mu je cilj proboj ka vrhu ATP liste.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vredno je radio i dosegao svoje snove:

–  Nadam se da jeste jer se nadam da ću što pre doći do ATP konkurencije. Usresređivaću se na veće turnire u narednom periodu. Mislim da sam osvajanjem Čelindžera u Nemačkoj i Mađarskoj pokazao sebi i drugima da sam prevazišao tu konkurenciju. Početkom godine prošao sam kvalifikacije na Australian Openu i plasirao se u glavni žreb.

Foto: Profimedia

– Srbija je oduvek imala mnogo talenata, ali su mnogi uspeli u inostranstvu. Evo ja sam od 12. godine, tri godine trenirao u Akademiji Nikole Pilića u Minhenu. Ana Ivanović je trenirala u Švajcarskoj, tako da retko ko trenira u Beogradu. Janko Tipsarević je jedini i svaka mu čast, jer Srbija već 15 godina od Bobe Živojinovića nema istaknutog igrača u muškom tenisu. Naš tenis je trenutno u velikom usponu i nadam se da ćemo nastaviti tako. Siguran sam da ćemo u budućnosti imati jake reprezentacije, žensku i mušku.

– Svi znamo da je finansijska situacija u zemlji teška. Država i mediji nisu dovoljno obraćali pažnju na tenis. Mislim da smo našim rezultatima u poslednje vreme podstakli medije da prate naš rad. Podrška medija je veoma važna za tenis, jer je on veoma skup i zahtevan sport- govorio je Novak te davne 2005. godine za “B92”.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar