Dr Jovanović otkrila kad može da se SMIRI epidemija: Novi talas POGAĐA određenu grupu

Direktorka Batuta ističe da su putnici u međunarodnom saobraćaju posebno pogođeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Situacija sa virusom korona se neće smiriti dok se ne vakciniše bar 75 odsto populacije rekla je direktorka Insitututa za Javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” dr Verica Jovanović.

Ona kaže da se osim povećanja broja novozaraženih vidi i povećanje broja hospitalizovanih sa teškom kliničkom slikom, a ti pacijenti su uglavnom nevakcinisani starosti između 20 do 55 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Opuštanje i nepoštovanje protivepidemijskih mera dovele su do toga da virus ima prostora da se širi i sada se vidi da delta soj dominira kroz novi talas koji pogađa nevakcinisane – naglašava Jovanović.

Direktorka Batuta ističe da su putnici u međunarodnom saobraćaju posebno pogođeni i da bi trebalo bi da se vakcinišu i trećom dozom jer oni mogu da donesu nove soje i ubrzaju širenje korone.

Srbija DEFINITIVNO u novom talasu: Oglasili se iz Kriznog štaba, evo šta kažu o pooštravanju MERA

– Kada je reč o trećoj dozi, bitno je da se primi vakcina protiv kovida 19, bilo koja od dostupnih u Srbiji – kaže Verica Joavanović i dodaje da mladi ne treba da veruju u priče o tome da vakcina izaziva sterilitet, već da je dokazano da produženi kovid, odnosno post kovid sindrom može da ima veće posledice po reproduktivno zdravlje.

BONUS VIDEO: Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar