Ljudi strahuju, uhvaćena NEMAN u Savi: “Terminator koji jede sve, bilo živo ili MRTVO!” (FOTO)

Odgovori na društvenim mrežama se samo ređaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Pecaroš Perica Đurđević iz Jakova objavio je danas na svom profilu na društvenim mrežama fotografije neobične brkate ribe crvenkastih peraja i naglasio da tako nešto nije nikada video u životu.

Neman je prema njegovim rečima ulovio njegov kolega Kraško koji još čuva ulov jer nije siguran da li je riba jestiva, piše Informer.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jutros je uhvaćena na Savi u mestu Boljevci. Da li neko zna koja je riba? Pretpostavljam da je nekada bila u akvarijumu pa puštena – napisao je Perica dodavši da je težina ribe oko kilogram i po.

Odgovori na društvenim mrežama se samo ređaju.

– Američki crvenorepi som. Čuva se u akvarijumu. Mada ima i mnogo većih primeraka po rekama Južne Amerike. Mislim da nam to čudo uopšte nije potrebno. A koliko vidim ovo je treći primerak za koji neko pita koja je vrsta i da je uhvaćen kod nas. Znači da je krenuo da se razmnožava – navodi jedan korisnik.

Foto: Facebook

Drugi korisnik se nada da riba nije vraćena u reku.

Martin ulovio ribu: Kad je bolje pogledao, ostao je ŠOKIRAN prizorom (FOTO)

– Pre nekoliko dana u Zrenjaninu isto uhvaćen. Crvenorepi som, poreklom iz Južne Amerike, ne bi preživeo zimu jer je tropska riba, ali opet žalosno za onoga ko ga je bacio. Ja imam jednog od 60 cm… Nadam se da ovaj nije vraćen – navodi korisnik.

Mnoge pecaroše razbesnela je informacija da je upecan crvenorepi som.

Radoslav je pecao na jezeru kada je počela NAJTEŽA BORBA koju je ikada doživeo (VIDEO)

– Jeste akvarijumska riba, crvenorepi som, terminator koji će da pojede bukvalno sve što mu se nađe pred nosom bilo živo ili mrtvo! Terpani su totalni amateri za ove ribe. Ko je ovo pustio je totalni idiot – ljut je jedan korisnik.

– Nadajmo se da neće nigde preživeti zimu jer je uhvaćen u više gradova, što na rekama, što na jezerima. Koliko jede i koliko je proždrljiv ostaćemo i bez to malo ribe što imamo. Kao da ga neko namerno ubacuje jer je na više lokacija uhvaćen – ubeđen je jedan korisnik.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Informer

Komentari (4)

  1. Црвенорепи сом није никакав терминатор него искључиво стрвинар. Насељава топле воде. Код нас се сигурно неће запатити. Одличан је борац. Много бољи од нашег сома, али није предатор

    Odgovori

Ostavite komentar