Danijel pevao sa decom u kolima kada mu je na 17 minuta SRCE STALO: Posle buđenja se desio još veći šok

Dok je bio "ni tamo, ni ovamo", sinovi su plakali kao kiša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/ElishiaPaxton/SWNS

Danijel Tarner (28) iz okoline Birmingema vraćao se kući sa partnerkom Elišijom Pakston i dvojicom sinova, Oliverom (5) i Albijem (2) kada mu je usred vožnje srce iznenada stalo.

Kako je prijatelj porodice vozio kola, niko od saputnika osim Danijela nije bio ugrožen, ali se zato kraj njega odvijala prava drama.

Danijel je samo klonuo prestavši da diše, dok je uspaničena Elišija sa zadnjeg sedišta zvala hitnu pomoć. Prijatelj je parkirao auto sa strane i tada je kraj njih prošao policajac u civilu koga je on poznavao.

Policajac je, još veće sreće li, poznavao doktora koji je živeo samo tri kuće dalje, pa je odjurio do njega da ga dovede do automobila. Dok je Danijel ležao u besvesnom stanju, dečaci su ronili suze. Elišija i prijatelj izašli su napolje i sačekali ne samo doktora iz komšiluka, već i kola hitne pomoći. 

Zahvaljujući doktoru koji je živeo u blizini, Danijelu je spasen život. On je naime, dobro znao kako da telo izvuče iz kola i kako da ga postavi na zemlju da bi potom masirao srce i davao veštačko disanje Danijelu.

– Srce mu nije radilo tačno 17 minuta. Pre toga se normalno šalio u kolima i pevao je pesmice sa dečacima. Vraćali smo se sa krštenja. Hitna pomoć ga je oživela i transportovala u bolnicu. Nikad pre nije bio bolestan, preciznije nikada se nije žalio na bolove u grudima ili na probleme sa srcem. S druge strane, dosta se znojio na krštenju. Čak mu je sveštenik stavio ventilator da bi lakše disao. Sad mi se čini da je to bio simptom nadolazećeg srčanog udara – rekla je Elišija Pakston za britanske medije.

Danijel je u bolnici stavljen u veštačku komu kako bi mu se sačuvao mozak, nakon čega se sam probudio posle dvadesetak sati. Prilikom buđenja je iznenadio partnerku i sinove jer ih nije ni prepoznao.

– Doktori su me uverili da će mu se sećanje vraćati iz dana u dan. Polako se priseća mene i dece, ali krštenja ne. Nadam se da neće trpeti posledice u životu zbog ovog dana, ipak ima samo 28 godina. Presrećna sam što će ipak biti tu za dečake koji su umalo ostali bez oca – kaže Elišija.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar