Lažirao smrt i krio se u inostranstvu, ali nije UMAKAO kavčanima: Škaljarca brutalno ubili, pa SPALILI

Policija je nedaleko od Nikšića pronašla ostatke tela Stanišića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Stefan Kojić

Telo Podgoričanina Nikole Stanišića, pripadnika škaljarskog klana, spaljeno je nakon brutalnog ubistva, a forenzičari iz Danilovgrada uz pomoć DNK analize pokušavaju da utvrde da li su istražitelji pronašli njegove ostatke, prenose Vijesti.

Nove detalje istrage obelodanio je specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, na koferenciji za medije koja se održala pre dva dana u Podgorici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Postoji osnovana sumnja da je to telo, izvinjavam se rodbini i svima drugima, nakon tog (ubistva) eliminisano ili spaljeno. Mi smo tražili fragmente i verujemo da smo našli mesto gde se to desilo – rekao je Katnić i dodao:

– Da li će se iz ovih fragmenata koje smo tamo našli moći utvrditi DNK i potvrditi da se radi o tom licu ili nekom drugom, to je u Forenzičkom centru, koji su osposobljeni da izvedu i najsloženije eksperimente i provere. Oni to rade revnosno. Za ubistvo škaljarca, Specijalno državno tužilaštvo još ranije osumnjičilo je 14 kavčana, koji su radili po nalogu svojih šefova – Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Podsetimo, policija je nedaleko od Nikšića pronašla ostatke tela Stanišića. Istraga je pokazala da Nikola nije ubijen 1998, kako se dosad mislilo, već u avgustu 2020. godine. On je, navodno, lažirao svoju smrt i svih ovih godina skrivao se u inostranstvu.

– Sumnja se da su ga kavčani oteli početkom avgusta 2020. a potom brutalno ubili. Istraga je do sada pokazala da su oni izvesno vreme pratili Stanišića i da su posle zločina njegovo telo automobilom prevezli na brdo, gde su ga, navodno, spržili hemijskom supstancom kako bi uklonili dokaze – rekao je ranije izvor Pobjede.

Ubili mu i oca

Inače, Radoslav Stanišić, Nikolin otac, ubijen je hicima iz “kalašnjikova” 1997. godine ispred hotela “Mogren” u Budvi, a ubica nikada nije pronađen.

– Radoslav, poznatiji kao Raka Dilinger, važio je za bliskog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana. Učestvovao je u organizovanju Arkanovog spektakularnog bekstva iz švedskog zatvora, a bio je i njegov izaslanik i predstavljao ga kao kuma na svadbi Đovanija di Stefana i Minje Stanic u Italiji – objašnjava izvor i dodaje da je Nikolin kum na krštenju upravo bio Ražnatović.

BONUS VIDEO:

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar