Kolač sa MEDOM i bademima: Slatko i sočno zadovoljstvo koje će vas oduševiti (RECEPT)

Za pripremu će vam biti potrebno oko 60 minuta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube/ Bhooribhoj

Za ljubitelje meda ovaj kolač je pravo zadovoljstvo.

Glavni sastojci su mu med i badem koji predstavljaju odličnu kombinaciju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za pripremu će vam biti potrebno oko 60 minuta.

Sastojci:

500 g pšeničnog griza

30 ml ulja

120 g šećera

Foto: Printscreen/ Youtube/ Bhooribhoj

1 kesica vanilin šećera

prstohvat soli

150 ml mleka

50 ml vode

1 prašak za pecivo

Za dekoraciju:

blanširani bademi, orasi ili pistaći

Za šećerni sirup:

250 g kristal šećera

Foto: Printsrceen/ Youtube/ Bhooribhoj

125 ml vode

1 kašičica limunovog soka

1 kašičica meda

Priprema:

Umešati prašak za pecivo, so i griz, a onda smesu ostavite sa strane da odstoji 10 do 15 minuta. Pomešati vodu, mleko i ulje, dodati šećer i vanilin – šećer i sve špatulom mešati dok se šećer ne istopi. Za to vreme ugrejte rernu na 180 stepeni i pripremite manji četvrtasti pleh (36 x 22 cm) obložen vlažnim zgužvanim pek – papirom. Testo pomoću kašike ravnomerno rasporedite  u pripremljeni pleh i poravnajte.

Na površini lagano nožem zarezati prvo vertikalne, a zatim sa druge strane dijagonalne linije u romb, u sredinu svakog romba položiti jedan blanširani badem. Kolač peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Foto: Printscreen/ Youtube/ Bhooribhoj

Dok se kolač peče, skuvajte šećerni sirup. U lončić stavite šećer, vodu, med, limunov sok i kad provri, kuvajte na laganoj vatri 7 do 8 minuta dok ne dobijete sirup. Pripremljeni sirup odložite sa strane. Kad je kolač pečen, izvadite ga iz rerne, prohladite, a zatim pomoću kašike ravnomerno prelijte sirupom. Kolač ostaviti da se ohladi, pa servirati.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!