Mesar je bio plaćen da čuva fotografije LEŠEVA? Evo gde je koljački klan PREUZIMAO Skaj telefone

Iz izjava svedoka-saradnika Bojana Hrvatina jasno može da se vidi da je Miljković bio opsednut slikanjem i arhiviranjem fotografija leševa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG / RADE PRELIC / mn, E-Stock Milos Rafailovic

Marko Miljković Mesar, „arhitekta” surovih ubistava koje je klan Veljka Belivuka činio u kući strave u Ritopeku, posle svakog klanja slao je četiri identične, sablasne poruke, o čemu je Objektiv već pisao.

ZA KOGA JE ČUVAO PORUKE

Iz izjava svedoka-saradnika Bojana Hrvatina jasno može da se vidi da je Miljković bio opsednut slikanjem i arhiviranjem fotografija leševa čije su živote oduzeli on i njegovi pajtosi. Međutim, Mesar je imao običaj i da pokazuje i čuva fotke svojih saboraca iz „kavačkog klana” koje su ubili rivali „škaljarci”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Snežana Repac, psiholog iz Beograda, kaže da su Miljkoviću istovetne poruke koje je slao nepoznatoj osobe očigledno bile jako važne.

– Bilo mu je bitno da sačuva sve te fotografije i da ih nekom pokaže. To je verovatno neko od njega zahtevao i za to je bio plaćen – rekla je Repac za Objektiv.

Sa velikim stepenom sigurnosti na osnovu svega što se nalazi u optužnici može se pretpostaviti da su fotografije slate vođama „kavačkog klana”. I sam Belivuk se hvalio da su njihova braća iz Crne Gore oduševljena onim što su videli iz „klanice” i da su mu čak i rekli da je to pravi „Meksiko u Beogradu”.

KAKO JE MARE OTKRIO SKAJ

Belivuk i Miljković su imali svog čoveka koji je bio zadužen da im nabavi i osposobi aplikaciju Skaj, za koju su bili uvereni da je bezbedna za planiranje kriminalnih aktivnosti. Taj čovek, čije je ime poznato redakciji Objektiva, planiran je i za jednog od svedoka u sudskom procesu protiv pripadnika koljačkog klana.

On se sa Belivukom, Miljkovićem, ali i koljačem sa osmehom i IT stručnjakom Srđanom Lalićem upoznao na Stadionu Partizana dok je bio angažovan na radu vezanom za jedan projekat crno-belih. Ovaj čovek je u jednom momentu, iako tvrdi da je imao minimalne kontakte sa vođama ove grupe, ponudio da im proda Skaj telefone.

– Šema je bila takva da im je ostavljao telefone sa tom aplikacijom u kafani „Nišava”, u blizini ambasade Albanije. On je pravio i nadimke na Skaju za članove klana. Belivuk, Miljković i Lalić su mu zahteve slali putem poruka. Kada su uhapšeni, ovo lice je pogasilo sve njihove naloge, a svoj nalog na Skaju je zadržalo sve dok ta platforma nije ugašena sredinom marta ove godine – navodi za Objektiv izvor koji je upoznat sa sadržinom istrage.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 25. AVGUST

BONUS VIDEO:

 

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar