INTERVJU: DIREKTOR OLIMPIJSKOG CENTRA „JAHORINA” DEJAN LJEVNAIĆ

Jahorina definitivno najmoderniji i najsigurniji ski-centar ove sezone zahvaljujući podršci i pravim odlukama gospodina Milorada Dodika i Vlade RS

Poslovni rezultat je u odnosu na baznu godinu povećan za 600 odsto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aleksandar Arsenović

„Tokom prethodnih godina realizovali smo niz projekata na Jahorini, stvorili smo povoljne uslove za investiranje i naš poslovni rezultat u odnosu na baznu 2016. godinu povećan je za 600 odsto. Sa gospodinom Miloradom Dodikom smo definisali zajedničke, jasne planove i ciljeve, i uz veliku njegovu podršku mogu reći da ih u potpunosti ostvarujemo i da je ovo leto kruna našeg četvorogodišnjeg rada i truda i siguran sam da će od sledeće zimske sezone Jahorina biti broj 1 u regionu. Drago mi je da smo moj tim i ja predstavili Srbiju na najbolji mogući način, radom i rezultatima, kao što to radi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić”, kaže direktor Olimpijskog centra „Jahorina” Dejan Ljevnaić.

Foto: Aleksandar Arsenović

Kažete da ste definisali jasne ciljeve i planove, šta možete izdvojiti za naše čitaoce?

„Zahvaljujući investicijama koje smo pažljivo birali i kojima pametno upravljamo, stvorili smo više nego povoljne uslove za investiranje. Za nas je najvažnije da uradimo sve što možemo da ljudima obezbedimo bolji život. Uložili smo u sistem osnežavanja koji garantuje više od 130 dana skijanja godišnje. Investirali smo i u letnje sadržaje i zabeležili povećanje za 3.000 odsto u odnosu na baznu sezonu. Zagarantovanim skijanjem, poboljšanjem skijaške infrastrukture i letnjom sezonom na Jahorini, koja traje više od 60 dana, stvorili smo sigurnost investitorima, ali i omogućili da se javi potreba za velikim brojem novih radnih mesta, čime ćemo zaposliti ceo region.

Trenutno, uz podršku i garanciju Vlade Republike Srpske, radimo na nizu investicija u vrednosti od 99 miliona KM. Pored naših aktivnosti, na Jahorini se trenutno gradi na preko 250.000 m2 investicija u hotelske objekte i apartmane. Ukoliko to pomnožimo sa cenom kvadrata od 5.000 KM, koliko je trenutno kvadrat na Jahorini, dođemo po podatka da se radi o 1.250.000.000 KM privatnog kapitala. Ovo je velika stvar za Jahorinu i celu Republiku Srpsku i treba biti ponos svim građanima.”

Vi stvarate rezultat o kojem se priča u celom regionu, kako to uspevate?

„Uvek idemo korak ispred i planiramo naše aktivnosti na vreme. Mi smo kao Olimpijski centar „Jahorina” upravo zato i postigli dobar rezultat. Planiranje, dobro predviđanje situacije dovodi do rezultata. U nadolazećoj sezoni smo spremni za sve. Čekamo scenario i prilagođavamo se situaciji. Prošle sezone, kada niko nije verovao u turizam, mi smo bili spremni, pooštrili smo mere u ski-centru, davali smo kovid garancije svim skijašima u momentu kada su bukirali i napravili smo istorijski rezultat. Na Jahorini je prošle sezone bilo 265.000 skijaša, čija je prosečna potrošnja oko 1.000 KM, te dolazimo do iznosa od 265.000.000 KM. Suština je jasna, investicije na Jahorini su bile dobro odabrane i brzo realizovane, što je jako bitno, a nastavili smo sa dobrim upravljanjem i usmerenim promo-aktivnostima.

Jahorina je dobar ambijent i spoj velikog prirodnog potencijala, dobrih ljudi i dobrih domaćina, dobrog geo-položaja sa blizinom međunarodnog aerodroma i investicijama kojima se dobro upravlja. Smatram da smo zahvaljujući svemu ovome napravili rezultat o kojem će da se priča i koji će da se izučava u nekom narednom periodu, i na tome čestitam zaposlenima i Olimpijskom centru „Jahorina”, kojima i pripisujem ove uspehe.”

Foto: PROMO

U NOVU ZIMSKU SEZONU SA 5 NOVIH INSTALACIJA I DUPLO VEĆIM KAPACITETOM

Ovo je vreme kada se ubedljivo najviše gradi. Zahvaljujući novim projektima, Jahorina zimsku ski-sezonu 2021/22 dočekuje najspremnija i sa do sada najboljom ponudom za skijaše i ljubitelje zime na planini. Nakon realizacije svih projekata povećavamo kapacitet ski-centra za 50%, broj osneženih ski-staza za 50%, kapacitet osvetljenih ski-staza za 25%, zapošljavamo novih 50 radnika i vrednost imovine se povećava za 56%. Nakon završetka svih projekata Jahorina će biti broj 1 ski-centar u ovom delu Evrope.

GONDOLA POLJICE

Najvažniji projekat je najsavremenija Gondola na najfrekventnijoj lokaciji Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svjetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Njen polaz i izlaz će kreirati poznata italijanska dizajnerska kuća „Pinifarina”.

ŠESTOSEDNA ŽIČARA RAJSKA DOLINA

Otvara najomiljenije staze strastvenih skijaša sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat.

ŠESTOSEDNA ŽIČARA TRNOVO

U toku je i prebacivanje instalacije šestosed Poljice sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat u naselje Trnovo. Ovaj deo Jahorine dobija i nove ski-staze dužine 1 km, koje će biti prekrivene sistemom osnežavanja, ali i ski-vrtić sa pokretnom trakom i zabavnim rekvizitima za najmlađe.

DVA SKI-LIFTA TIPA SIDRO

Najlepši deo Jahorine, čuvena Rajska dolina, biće upotpunjena sa još dva ski-lifta, nazvana Javor, koji će prevoziti skijaše skroz do polaza staze Spust, gde se 84-te godine održalo olimpijsko takmičenje. Kapacitet ove dve instalacije je ukupno 1.950 skijaša na sat.

SISTEM OSNEŽAVANJA NA 7 KM SKI-STAZA

Već postojeći Technoalpin sistem osnežavanja dobija svoju nadogradnju na 7 km ski-staza.
Implementacijom ovog projekta Jahorina će imati ukupno 18 km ski-staza prekrivenih sistemom za veštačko osnežavanje.

OSVETLJENJE SKI-STAZE „NOVAK ĐOKOVIĆ”

Jedina planina koja je dobila tu privilegiju da njena ski-staza nosi naziv najboljeg tenisera Novaka Đokovića. Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvetljena upravo ove ski-staze „Novak Đoković”, dužine 1.000m koje će dodatno proširiti ponudu u večernjem terminu na ukupno 5 km ski-staza za noćno skijanje.

MODERNIZACIJA DVOSEDA OGORJELICA

Polazna i izlazna stanica čuvenog dvoseda „Ogorjelica”, koji je najveći podsetnik na period Olimpijade, dobiće novi, moderniji izgled.

PROŠIRENJE UGOSTITELJSKOG OBJEKTA „OLIMPIJSKI BAR”

Ugostiteljski objekat poznat po najboljoj gastronomskoj ponudi smešten na samom vrhu planine, kod velikog jezera, dobija novu terasu sa najljepšim pogledom na planinske vrhove. Terasa Olimpijskog bara se širi za 400m2, odnosno 100 novih mjesta za uživanje uz kamin i nesvakidašnji planinski ambijent.

ZIP LINE

Novi adrenalinski sadržaj, smešten na vrhu Jahorine, zip line dužine 250m prolazi najatraktivnijim delom Jahorine i omogućava gostima da uživaju u nestvarnom pogledu i doživljaju leta nebom iznad velikog jezera. Bilo da izaberete let leti ili zimi, u jutarnjem ili večernjem terminu, užitak je neminovan.

ZA PRAVE SKIJAŠE – PRETPRODAJA SKI-KARATA I SKI-ŠKOLE ZA SEZONU 21/22

Za skijaše koji planiraju svoje skijanje unaprijed Olimpijski centar „Jahorina” i ove godine organizuje pretprodaju ski-karata sa popustom od 15% na šestodnevne ski-karte i više. Pretprodaja će krenuti 15. septembra, a izmena u odnosu na prethodne godine je što će pretprodaja trajati sve do 1. novembra, tako da će skijaši imati dovoljno vremena da svoje ski-karte za narednu sezonu, koja će po svemu biti istorijska, kupe po povoljnijim cenama. Kupovina ski-karata će biti moguća na sajtu www.oc-jahorina.com i na prodajnom mestu Ogorjelica na Jahorini.
Za one koji prvi put staju na skije ili one koji žele da unaprede svoje znanje skijanja, ski-školu OC „Jahriona” možete bukirati po promotivnim cenama preko e-mail adrese: [email protected]

MUDRO PLANIRAJ KUPOVINU I ISKORISTI POGODNOSTI ZA NAJBOLJE SKIJANJE NA JAHORINI!

Izvor:

Komentari (1)

  1. Ko je skijao ove godine na Kopu i na Jahorini mogao je da primeti ozbiljnu razliku. Počevši od kvaliteta staza,ljubaznosti osoblja , organizacije...Jahorina je ispred Kopaonika. Koliko smo izgubili što su Ljevnajic i njegov tim prešli na Jahorinu nismo ni svesni.

    Odgovori

Ostavite komentar