Vučić o potezu Tvitera: “Ovakve CENZURE nikada nije bilo, ETIKETIRALI su ljude i redakcije”

Vučić je regionalnu kampanju protiv Antonijevića uporedio sa tviterovim postupkom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras gostuje u emisiji “Ćirilica” na TV Hepi i tom prilikom je govorio o najaktuelnijim temama vezanim za Srbiju.

Predsednik Srbije je večeras komentarisao najnoviji potez Tvitera i označavanje medija na toj društvenoj mreži.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Oni su etiketirali ljude i redakcije. Nisu etiketirali tajkunske medije, koje podržavaju Belivuka i ostale. Oni su etiketirali i medije koji nisu uopšte finasnirani od Vlade Srbije. Oni vam time smanjuju vidljivost, to je prava cenzura – rekao je Vučić.

Vučić je regionalnu kampanju protiv Antonijevića uporedio sa tviterovim postupkom.

– Protiv Antonijevića se vodila cela regionalna kampanja, i mnogi su tražili da se podržavaju antisrpski filmovi. To je ista priča kao sa ovime što je tviter uradio. Vi govorite da se svako ko se ne slaže sa vama nije normalan, i imate pravo da ga tučete – rekao je Vučić.

On je podsetio i kada je traženo da se provere poreski podaci NVO u Srbiji, zbog čega su mnogi od njih vikali da je u pitanju etiketiranje.

– A onda vidite u stvari ko su pravi cenzori. Ja nemam tu dlake na jeziku, nemam strah, i rekao sam da me isključe i izbrišu nalog. Naći ću ja način da dođem do naroda, pošto ja ne idem na odmor. Oni prave pravu cenzuru. Etiketirali su ljude i redakcije, kojima su stavili tu nalepnicu, u moralnom, političkom i svakom drugom smislu. Nisu etiketirali tajkunske medije koji podržavaju Belivuka, ili peru pare preko Luksemburga. Etiketirali su ljude koji nisu finansirani od strane države. Tu etiketu nema ni BBC, ni Glas Amerike, ali ni hrvatski ili crnogorski javni servis – kaže Vučić, i ističe da je to političko oruđe u rukama CIA ili Pentagona.

Predsednik Vučić je potom kazao da na taj način smanjuju vidljivost etiketiranim medijima, čime im oduzimaju čitanost i novac.

– Kada ukucate ime Aleksandar Vučić, imate 5.000 vesti koje je objavio “Alo”. Ali nećete videti nijednu, već samo one koje su objavili mediji u vlasništvu tajkuna. Oni im dižu čitanost i gledanost, a sve druge spuštaju. Tako se sprovodi moderna cenzura. I onda dođu da vam kažu “kakvi su to izbori”. I onda “Danas”, podlistak Šolaka i Đilasa, ima tri puta veću vidljivost.

Vučić je rekao da ovakve cenzure nikada nije bilo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar