Siniša Mali ODBRUSIO Nikeziću: “Zemljište je poklonjeno svim građanima Srbije”

Mali je Nikeziću poručio da kada se već čudi čime se vlast pored "Beograda na vodi" ponosi da su tu i kovid bolnice koje su izgrađene u rekordnom roku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ivica Veselinov, ATA Images

Ministar finansija Siniša Mali je reagujući na nove tvrdnje predsednika odbora za finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušana Nikezića o projektu Beograd na vodi rekao da je u pravu kada kaže da je zemljište poklonjeno i ističe da je poklonjeno svim Beograđanima i građanima Srbije.

Mali je naveo i da Nikezića mora uputiti u neke ekonomske tokove i ukazao da postoji jasna razlika između građevinskog zemljišta na kojem odmah može da se gradi i građevinskog zemljišta gde se sada gradi “Beograd na vodi”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Povodom navoda Nikezića o vrednosti tog građevinskog zemljišta, Mali je istakao da su tamo nekada bile stotine nelegalnih i legalnih objekata, koje je bilo neophodno raščistiti, kako bi gradnja uopšte mogla da počne.

– To nije bila parcela koja je bila spremna za gradnju, da bi je neko kupio i krenuo da zida. Inače, da je bilo lako prodati ili aktivirati to zemljište, ne sumnjam da bi to Dragan Đilas za vreme svog mandata i uradio, istakao je Mali.

Mali je Nikeziću poručio da kada se već čudi čime se vlast pored “Beograda na vodi” ponosi da su tu i kovid bolnice koje su izgrađene u rekordnom roku, brojne rekonstrukcije zdravstvenih centara, škole u koje se ulaže, auto-putevi koji su zgrađeni i koji se grade uz opasku da ih i predstavnici S SP koriste da se provozaju luksuznim vozilima, dok istovremeno glume dušebrižnike.

– Ponosimo se i odličnim ekonomskim rezultatima koje smo postigli. S druge strane, građani se dobro sećaju vaše zaostavštine, koliko ste zadužili zemlju uzimajući preskupe kredite, koliko ste pokrali. Dok ste vladali, tada ste jedino vi zarađivali, a to je vidljivo zahvaljujući finansijskim izveštajima koji nedvosmisleno pokazuju da su firme gazde Đilasa dok je bio gradonačelnik prihodovale više od 600 miliona evra. Žednom je i kap dosta, a pohlepnom je i izvor malo. Budite uvereni da vaša pohlepa neće moći da se ostvari kao nekada. Nema povratka u tužnu prošlost, poručio je Mali.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar