Legenda Junajteda boluje od teške bolesti: Ovo je čak šesti fudbaler koji je dobio tu dijagnozu

On je dodao i da je svestan u kakvom je problemu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA / PETER POWELL

Denis Lou, legenda Mančester junajteda, objavio je da boluje od kombinacije Alchajmerove bolesti i vaskularne demencije.

Lou koji ima statuu ispred “Old Traforda”, zajedno sa Bobijem Čarltonom i Džordžom Bestom, izdao je saopštenje rekavši da je svestan da ga čeka “dug i naporan put” u borbi sa bolešću.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Sada sam u tački kada osećam da moram da budem otvoren što se tiče mog stanja. Dijagnostifikovana mi je mešovita demencija, što je u mom slučaju kombinacija Alchajmera i vaskularne demencije. Ovo je bila izuzetno teška godina za sve i dugi periodi izolacije svakako nisu bili od pomoći”, poručio je Lou.

Foto: EPA /
SEBASTIEN NOGIER

On je dodao i da je svestan u kakvom je problemu.

“Ovo je neverovatno izazovna i problematična bolest, bio sam svedok mnogih prijatelja koji su prošli kroz to. Nadate se da se to neće dogoditi vama, čak se i šalite kada ignorišete rane znake, jer ne želite da to bude istina. Postajete ljuti, frustrirani, konfuzni i zabrinuti, pre svega zabrinuti za svoju porodicu, jer će se oni nositi sa time”, poručio je između ostalog Lou u podužem saopštenju.

Lou je inače šesti fudbaler iz generacije Junajteda 1968. koja je osvojila prvi pehar Kupa šampiona, koji se suočio sa ovom opakom bolešću.

Za Junajted je igrao ukupno 11 godina, postigao je 237 golova na 404 meča.

Zvanično – Milenkoviću ogromna privilegija u Firenci: Višemilionski ugovor i traka oko ruke (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar