Marija bila na SAMRTI, a onda je upoznala monaha: “U stomaku mi se nešto pomeralo posle tog susreta”

Kako je istakla, nije videla ništa pogrešno u tome što radi, štaviše, nikad se bolje nije osećala u tom trenutku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,EPA PHOTO EPA/ANATOLY MALTSEV/vk-hh

Marija (33) bila je na ivici smrti sve dok nije upoznala monaha koji joj je pomogao da se izvuče iz kandži opasnog new age kulta. Šta je sve proživela i kako se spasila, Marija (ovo ime je ona izabrala kako bi dala anonimnu ispovest) ispričala je ona prošle godine.

Kako sam ušla u sve ovo, ni sama ne znam… Sve je počelo toliko bezazleno… Htela sam nešto više od svog života, nisam bila zadovoljna. Sve je krenulo sa astrologijom. Išla sam kod više astrologa da mi gledaju natalnu kartu, i svi su mi obećavali sjajan i divan život.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Želela sam da znam šta me čeka u budućnosti, i koliko sam više saznavala, želja se samo povećavala. Počela sam da slušam poznatog lajfkouča i ostale životne trenere i motivacione govornike koji podržavaju tezu – kako zračiš tako privlačiš. Ako misliš pozitivno, privlačiš pozitivne stvari. Ako misliš negativno-dešavaju se negativne stvari. Naizgled cela new age filozofija življenja laiku ne izgleda kao ništa pogrešno, štaviše, ima dosta sličnosti sa hrišćanstvom. Tako da ja nisam znala da radim nešto loše.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Mislila sam, šta ima loše u tome ako me neko motiviše da budem najbolja verzija sebe? Šta ima loše u tome ako me neko uči da budem stalno vesela, nasmejana, raspložena? Šta ima loše u tome ako želim da napredujem u svakom pogledu, poslovnom, ljubavnom? Šta ima loše u knjigama Lujze Hej, kada su njene knjige divne, i posle njih se osećate da možete sve? Zatim vidite sve te ljude koji pohađaju lajfkouč kurseve i seminare, to je skupina jako uspešnih, lepih, ostvarenih i poznatih ljudi.

Manifestovala sam sve što sam poželela

Nisam videla ništa pogrešno u tome što radim, štaviše, nikad se bolje nisam osećala. Imala sam utisak da mogu sve! Slušanjem raznih gurua, počela sam da primenjujem sve njihove tehnike koje obećavaju da će vas odvesti u Vortex, a to je stanje uma u kojem imate sve što poželite, i život onakav kakav ste zamišljali. U vortexu ne postoji dobro ili loše, i nema osude. I tako sam počela da meditiram. Meditirala sam redovno, i osećala sam se sjajno. Sve želje su mi se ostvarivale.

Foto: Shutterstock

Putovala sam na daleke destinacije, zarađivala sam veliki novac. Non-stop sam priređivala velike žurke na koje sam pozivala ceo grad. Na žurkama se pio Moet, nosio se Guči. Svet je izgledao drugačije kada uživate na luksuznoj destinaciji u hotelu sa pet zvezdica, a moral… niko nije imao, ali ni briga nije bilo. Svi smo bili lepi, uspešni i nasmejani – živeli smo život iz snova. Imala sam super prijatelje, dečka koji je bio poznat i uspešan biznismen i san svake devojke u Beogradu, bila sam zadovoljna svojim poslom. I verovatno se pitate, kada su stvari pošle po zlu…?

Videla sam crne senke

Sve je kulminiralo posle energetskog čišćenja čakri kod jedne žene. Ona mi je radila mantru koja je imala za cilj da mi očisti sve blokade u telu, da svaka čakra u mom telu funkcioniše nesmetano. Čakre su tačke na telu, ima ih sedam, i po budizmu, ako ih sve aktivirate oslobodićete se svih strahova, blokada, bola. Oslobođenjem čakri aktivira se kundalini energija, budi se kundalini zmija u telu koja kruži telom i razbija nam sve što nas sputava. Cilj je da budete srećniji, zadovoljniji, uspešniji i najbolja verzija sebe.

Foto: Ilustracija, PhotoAlto/Profimedia

I odjednom sam počela sam da propadam zdravstveno, tačno posle čišćenja čakri… Imala sam užasne, bolove u glavi nisam mogla da ustanem iz kreveta. Stomak mi se odjednom naduo kao kod trudnice i videlo se da se nešto u njemu pomera a nisam bila trudna. Sve analize su bile odlične, doktori su rekli da sam potpuno zdrava. Obišla sam 5, 6 doktora. Išla sam na magnetnu rezonancu, analize krvi, sve moguće analize, i sve je bilo u redu. Nisam mogla da spavam, imala sam užasna priviđenja tokom noći. Videla sam krv, crve, konstantno sam imala nemir.

Videla sam crne senke, stvari po stanu su se pomerale. Nešto me je budilo u toku noći i udaralo po telu, u jednom momentu nešto kao da me dizalo iz kreveta, nešto me vuklo. Stalno sam plakala jer je ovo mučenje trajalo mesecima. Imala sam stalno sucidne misli pomišljala sam na najgore. Mislila sam da mentalno obolela i otišla sam kod psihijatra. Psihijatar me je detaljno pregledao i ustanovio da sam potpuno zdrava osoba da nema potebe da se brinem. Uprkos svemu tome, ja i dalje nisam bila dobro!

Izgubila sam sve za par dana

Foto: Shutterstock

Ubrzo sam sve izgubila, posao, dečka, novac. Sve što sam stekla u periodu new age faze-sve sam izgubila u par dana. Sav glamur, sjaj i novac sve je otišlo istom brzinom kako je i došlo. Ostalo je loše zdravstveno stanje, dugovi, i beznađe, očaj. Pošto više nisam kome da se okrenem, okrenula sam se Bogu.

Otišla sam u manastir gde sam provela mesec dana. Monah je shvatio moj slučaj kao duhovnu obavezu da mi pomogne i spasi me. Objasnio mi je sve šta mi se dešavalo. Da mi je neko ranije pričao da đavo i demoni zaista postoje, počela bih da se smejem i mislila bih da je ta osoba jednostavno šizofrenična i psihički nestabilna.

Ali sve je imalo smisla! Jedino što je imalo smisla je to. Kako sam počela da postim redovno, idem u crkvu, razgovaram sa mojim duhovnim ocem, sve je prestalo. Svaki put kada sam videla prikaze u stanu, izgovarala sam kratku molitvu i sve je bilo kako treba.

Posle prvog pričešća, osetila sam prvi put apetit, konačno sam uspela da jedem, glavobolje su prestale, svi bolovi u stomaku, nemir u duši. Sada sam konačno, dobro. Sve materijalne stvari sada shvatam kao prolazne. Gradim život na drugačijim temeljima, i sa pravim ljudima.

Odrekla sam svih gurua, astrologa, učitelja meditacije i ostalih šarlatana kojima je samo cilj da uzmu novac. Kada se setim da sam davala po 1000e za kurs kod nekog šarlatana bude mi smešno koliko sam bila naivna. Moje strasti i želje su me koštale duše. Možete sve da ostvarite ako želite, zaista možete, samo pazite šta želite, i koju cenu ste spremni da platite za to- zaključuje Marija.

Marija (33) je sada srećno udata i nedavno je postala majka. Posao joj ide sjajno, a suprug je takođe kao i ona, pravoslavne vere. Kaže da će decu vaspitavati u pravoslavnom duhu. Monaha koji joj je spasio život redovno posećuje.

New age – Duhovni supermarket

Foto: Profimedia/Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Okultni pokret pod imenom New Age pokret – Nju Ejdž (Novo doba), postao je prilično popularan. Neki ga vide kao novu religiju, dok ga drugi doživljavaju kao novo shvatanje života.
„New Age pokret“ ne uči ništa što je novo; to je amorfna mešavina različitih okultnih učenja, koja su prisutna već duže vreme. Ono što je novo u vezi ovog pokreta, jeste trgovački metod u marketingu svake moguće vrste okultnog materijala, koji treba da privuče „potrošače“ različitih interesovanja i ukusa.

Prema nekim teorijama smatra se da su osnivači zapravo satanisti, satanistički kult iz Amerike. Astrologija, tarot, enerija, kristali, čakre, meditacija, joga, rekonektivno isceljivanje, reiki, astrofiling, kristaloterapija, hipnoterapija, prema nekim teorijama smatra se da su sve to metode ovog pokreta koji nema definisanu organizaciju i strukturu, to je više shvatanje, filozofija života u kojem imate potpunu slobodu volje. Marketinški sjajno upakovana filozofija u kojoj su mnoge poznate ličnosti kao npr. Opra Vinfri.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar