OBJEKTIV NA EVIJI

Ponosna Jovana otkrila šta pričaju njene komšije o Srbima: Grci nikada NEĆE ZABORAVITI naše vatrogasce

Poznato turističko mesto na severu drugog najvećeg ostrva u Grčkoj nakon požara ponovo čeka turiste

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mup,Printscreen

Nezapamćeni požari na popularnom ostrvu Evija nisu uspeli da unište sve lepote ovog jedinstvenog grčkog kutka.

Kako se ekipa Objektiva uverila na licu mesta, vredni meštani su danonoćno radili na čišćenju i sređivanju svojih apartmana i taverni koji su opet spremni za goste.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Asminiju nadomak Pefkija kažu da su za brz povratak u normalan život najviše zaslužni vatrogasci iz Srbije, koji su se, pored domaćih spasilaca i meštana, borili za svaki pedalj prelepe Evije.

Smaro Kolonjoti, predsednica Asminija, za Objektiv navodi da su ih dani nakon požara učinili jakim, ali i ujedinjenim da se što pre vrate svojoj divnoj svakodnevici.

– Zahvaljujemo puno našoj braći iz Srbije, divnim vatrogascima, koji su sa nama bili u najtežim trenucima, kao i srpskim turistima koji su nam upućivali reči podrške, od kojih su mnogi naši gosti već godinama.

Dragi naši Srbi, spremni smo da ponovo budemo vaši domaćini, more je opet čisto, nebo plavo, a ugostitelji spremni da vam posluže naša najlepša tradicionalna jela – kaže Kolonjoti.

I Jovana Jaćović, koja je u bračnu luku pre šest godina uplovila upravo u ovom bajkovitom mestu, objašnjava da stanovnici Evije i dalje pričaju o velikoj hrabrosti srpskih vatrogasaca koji su se borili protiv vatrene stihije, gotovo kao da brane sopstveno ognjište.

– Nažalost, ogromne površine šuma izgorele su u unutrašnjosti severnog dela našeg divnog ostrva. Srećom i velikom požrtvovanošću naših vatrogasaca nijedna kuća nije izgorela u ovom delu ostrva. Zaista sam ponosna što sam iz Srbije i što su moje komšije videle kako se Srbi bore da zaštite grčku zemlju. Hvala bogu pa su popularna turistička mesta severne Evije, poput Pefkija, mog Asminija, Neos Pirgosa i Edipsosa ostala netaknuta. Sada ponovo sve prodavnice, taverne, kafići, suvenirnice i butici rade, a meštani su puni nade jer očekuju nove turiste iz Srbije sa kojima će steći i nove uspomene – navodi Jovana.

Piše: Nikolina Marić

OVU PRIČU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 18. AVGUST

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar