Katarini je UKRADEN bicikl u Bulevaru: Od same krađe, nešto drugo ju je mnogo više IZNENADILO

Za Katarinu je bicikl njeno glavno prevozno sredstvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Katarinino radno mesto nalazi se u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu i kao i svakog dana, do njega se dovezla na svom biciklu koji uredno veže za metalnu ogradu oko drveta ispred zgrade u kojoj radi. Međutim, jednog dana dogodila joj se neprijatna situacija kada je na putu do kuće shvatila da njen mezimac ne stoji tamo gde ga je ostavila.

– Ukrali su mi bicikl ispred radnog mesta, to je jedna poslovna zgrada u Bulevaru kralja Aleksandra. Tačno tu ima jedan kiosk i jedno drvo i oko drveta je metalna ograda za koju sam vezala svoj bicikl – priča Katarina Jagodnik Vićentić (28).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za Katarinu je bicikl njeno glavno prevozno sredstvo, što iz navike, što iz ljubavi prema vožnji bicikla, a dodaje i da vožnju bicikla vidi kao jedan od najpraktičnijih vidova prevoza po gradu. Iz tog razloga, pre nekog vremena rešila je da svoj bicikl „počasti“ novom dinamom i svetlima i iako novčana vrednost bicikla nije velika, čak i sa svim ulaganjima, za Katarinu on ima sentimentalnu vrednost.

– Bicikl bi mogao da košta oko 80 evra, to nije skupo, ali ja sam tu ugradila dinamu koju nisam mogla da kupim u Srbiji, nego mi je donesena iz Švajcarske. Ugradila sam i svetla, ali ja ne znam da li je čovek koji mi ga je ukrao video tu dinamu ili je uzeo samo zato što je video da nije u pitanju neki skup bicikl – objašnjava nam Katarina.

Osobu koja je ukrala njen bicikl uspela je da uhvati i nadzorna kamera na ulazu u zgradu, a snimak je odmah predat Katarini na njen zahtev.

Na njemu se vidi muškarac koji prvo neko vreme samo telefonira obilazeći oko bicikla kao da je njegov, da bi kasnije i dalje sa telefonom u jednoj ruci počeo drugom da pokušava da obije bravu kojom je bio vezan. Nakon nekoliko minuta ispitivanja ključaonice i cimanja lanca, uspeva da ga odveže i odvozi se na njemu.

Stvar koja je posebno iznenadila Katarinu je što zaštita za njen bicikl nema klasičnu ključaonicu, već sistem brojeva sa šifrom, pa sumnja da se radi o „profesionalcu“.

Interesantna stvar je da se čitav ovaj događaj odvio u 17 i 30 sati, kada je u Bulevaru kralja Aleksandra najveći saobraćajni špic, ali i gužva na trotoaru, vreme kada se ljudi vraćaju sa posla. Niko do prolaznika nije primetio o čemu se zapravo radi, da je u pitanju krađa ili i ukoliko je primetio nije odreagovao.

Katarina je slučaj prijavila policiji, a uskoro će im dostaviti i video snimak do kojeg je došla.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar