“Neću ovo DETE, ni kućnog ljubimca nisam htela”: Julija donela odluku i otkrila sve

Ona je imala sreću da u tom trenutku naiđe na podršku partnera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Wavebreak/Profimedia

Abortus je jedna od najtežih reči koje žena u životu može da čuje. Od same pomisli na ovaj čin neretko nas prolazi jeza. Ipak, koliko god da ih okolina ponekad osuđuje, ne možemo da ne konstatujemo da sigurno ni jednoj od žena koje su veštačkim putem izazvale abortus, u toku donošenja odluke i samog čina nije bilo lako.

Julija je jedna od žena koje su prošle kroz ovakvu trauma. Ipak, ona je imala sreću da u tom trenutku naiđe na podršku partnera. Ovo je njena priča:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kada smo moj muž i ja to saznali, pre dva dana, nakon što smo uzeli 4 testova trudnoće kod kuće, seli smo posle posla da razgovaramo o svojim mogućnostima.

Razgovarali smo o tome da li i kako to možemo da priuštimo, i da li smo sposobni za tako nešto. Ipak, niko od nas trenutno ne želi dete. Nismo čak želeli ni kućnog ljubimca, jer smo svesni da u ovom trenutku ne možemo da se brinemo o njemu.

Hvala Bogu, pa živimo u zemlji gde je zakonskim putem moguće veštačkim putem izazvati pobačaj. Zahvalna sam i na tome što smo suprug i ja zajedno u ovome i što delimo mišljenje. Pored toga, uz sebe imam veliku grupu prijatelja i porodicu sa kojom mogu ovo da podelim. Ne mogu zamisliti ništa gore od rođenja deteta koje niko ne želi. Ja ovo neću da uradim – zaključila je ona.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs, advocatesforyouth.org

Komentari (2)

  1. Divna prica, ljudski nema sta! Bas je lepo sto se slazu.. Posle kasapnice kod cika doktora mogu da svrate negde na kaficu i kolace.... Samo da operu dobro ruke prethodno, jer nevina krv zna dobro da se zalepi za savest.

    Odgovori

Ostavite komentar