Aja Jung donela odluku: Odložen i Beogradski festival igre

Na sreću publike, neke baletske trupe odmah su zakazale nove termine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Beogradski festival igre odložio je sve predstave koje je trebalo da se održe u martu, dok se za april još uvek razmatra, saopštila je danas direktorka festivala Aja Jung.

Na sreću publike, neke baletske trupe odmah su zakazale nove termine, te će Njujork siti balet igrati 7. novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novu Sadu, a već narednog dana u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Takođe, publika može da sačuva svoje karte i za Drezden Frankfurt kompaniju Jakopa Godanija koja je bila zakazana za otvaranje, jer će ona svoju predstavu odigrati 17. septembra u Beogradu.

Trupa Body traffic iz Los Anđelesa nastupiće 20. septembra u Madlenianumu i narednog dana u Novom Sadu, a kompanija Un poyo royo iz Argentine 19. septembra u Beogradu, a 20. u Novom Sadu.

Kako je objasnila Jungova, članovi Njujork siti baleta uspeli su da nastupe u Tel Avivu i sinoć u Budimpešti pre zatvaranja pozorišta.

Međutim, nakon izvedene predstave u rasprodatoj, ali polu praznoj sali, čuli su vesti o odluci Donalda Trampa da zatvori granice, te su odmah kupili karte i vratili se kući, umesto da doputuju u Srbiju.

Frajle, Balkanika, Marko Luis…Pogledajte kompletan spisak odloženih dešavanja u Kombank dvorani

Prema njenim rečima do danas kupljeno je blizu 280 avio karata, hiljade noćenja u hotelima, promocija, štampa, marketing, pozorišta gde je trebalo da se odigraju predstave, plaćene dnevnice, te da su potrošili sav novac sponzora, donatora i inostranih partnera…

“Mi moramo to opravdati programom koji smo najvaili, a zato sam zahvalna na pažnji, podršci i razumevanju od strane naših partnera i sponzora poput Erste banke, NISa, Renoa, Hainikena, Nesle, Hemofarm, Visa i mnogim drugima”, kazala je Jungova.

Prodaja karata je obustavljena, ali je direktorka objasnila da je u planu da se svi programi održe do kraja godine, da će novi datumi biti uskoro objavljeni, dok će u aprilu za sada ostati kako je u planu.

Otkazivanje programa širom institucija na jugu Srbije

O svim novim informacijama publika će biti blagovremeno obaveštena, a kako je Jungova naglasila, potrebno je vreme da se usklade sve trupe koje dolaze sa različitih strana sveta.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar