Vučić razgovarao sa Hercogom: Bliskost srpskog i jevrejskog naroda obeležena ZAJEDNIČKIM stradanjem

Predsednik Vučić je naglasio da je priznanje tzv. Кosova od strane Države Izrael bilo razočaranje za Srbiju i njene građane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Države Izrael Isakom Hercogom, sa kojim je razmotrio pitanja u vezi sa bilateralnom saradnjom.

Predsednik Vučić i predsednik Hercog su se saglasili da bi u razvoju srpsko-izraelskih odnosa trebalo imati u vidu istorijsku bliskost srpskog i jevrejskog naroda, obeleženu zajedničkim stradanjem tokom Drugog svetskog rata. Dvojica državnika su izrazili očekivanje da će dve zemlje uspostaviti češće kontakte, kako bi redovno razmatrale teme od zajedničkog interesa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Vučić je naglasio da je priznanje tzv. Кosova od strane Države Izrael bilo razočaranje za Srbiju i njene građane, ali istovremeno izrazio želju da Srbija sa novim rukovodstvom Države Izrael, kojem je poželeo uspeh u radu, unapredi bilateralne odnose.

– Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja – rekao je predsednik Vučić i dodao da će i današnji razgovor sa predsednikom Hercogom doprineti boljem razumevanju među dvema zemljama. Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Кosova i Metohije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da ona beleži stalan uspon usled povećanih izraelskih investicija. Izrael je jedan od značajnijih investitora u našoj zemlji, a najvažnije investicije su u oblasti transporta i izgradnji nekretnina. Dvojica predsednika su konstatovali da postoji dodatni prostor za proširenje saradnje, što uključuje i povećanje trgovinske razmene, pri čemu bi otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Izraelu dalo dodatni impuls ostvarenju tog cilja.

Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar