Vulin u Atini: Srbi i Grci u teškim trenucima uvek bili ZAJEDNO, ponosan sam što smo mogli da pomognemo

Istakao je da će vreme pred nama pokazati da će ekološki problemi, pa čak i ekološki terorizam, postati novo polje na kome ćemo morati da dokažemo svoju organizovanost i sposobnost da događaje predvidimo, a posledice umanjimo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Atini sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Mihalisom Hrisohoidisom i istakao da u borbi protiv prirodnih katastrofa treba regionalno jačati kapacitete kako bismo bili spremni, ne samo da sačuvamo sebe, već da bismo pomogli i drugima.

– Kada je u Grčkoj nastupio katastrofalni požar predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ime svih građana izrazio je solidarnost, ali je takođe i naredio Ministarstvu unutrašnjih poslova da sve svoje kapacitete stavi u funkciju pomoći grčkom narodu – istakao je ministar Vulin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar je naglasio da su u svim teškim trenucima Srbi i Grci bili zajedno i dodao da je tako bilo i ovoga puta.

– Ponosan sam što smo mogli barem malo da pomognemo u borbi sa prirodnom katastrofom za koju niste krivi i koja može da se desi bilo kome. Zato verujemo da svaka zemlja na Balkanu, kada planira svoje kapacitete za borbu protiv prirodnih katastrofa, treba da misli regionalno i da svoje kapacitete jača, ne samo da bi sačuvala sebe, već da bi pomogla i drugima – naglasio je ministar Vulin.

Istakao je da će vreme pred nama pokazati da će ekološki problemi, pa čak i ekološki terorizam, postati novo polje na kome ćemo morati da dokažemo svoju organizovanost i sposobnost da događaje predvidimo, a posledice umanjimo.

Ministar Vulin i ministar Hrisohoidis razgovarali su i o borbi protiv organizovanog kriminala i daljoj saradnji srpske i grčke policije.

Foto: MUP

– Veoma sam ponosan na saradnju između policija Grčke i Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala. Ako kriminalci ne poznaju granice, ne smeju ni policajci. Političari nisu uspeli da naprave jedinstvenu Evropu, ali kriminalci jesu. Zato mi moramo da budemo u stanju da se borimo sa svakom kriminalnom grupom i da znamo da je svaka zaplena kokaina u Pirejskoj luci kilogram manje kokaina u Beogradu ili Berlinu i da je svako hapšenje narko-dilera, kriminalca ili ubice u Srbiji, jedan kriminalac manje u Atini ili Beču – rekao je ministar Vulin.

Ministar se zahvalio ministru Hrisohoidisu i grčkoj policiji na izuzetnom zajedničkom radu, zahvaljujući kojem je rasvetljeno nekoliko teških ubistava, koje su počinili državljani Srbije i Crne Gore na teritoriji Grčke.

– Naša saradnja će se nastaviti. Grčka nije i neće biti sigurno mesto za srpske kriminalce, baš kao što iz Srbije nikada neće dolaziti nikakvo zlo u Grčku ko god da ga nosi – poručio je ministar Vulin.

Ministar Hrisohoidis zahvalio se narodu Srbije, Vladi, predsedniku Vučiću i ministru Vulinu koji je došao lično da bi pružio podršku Grčkoj u borbi protiv vatrene stihije.

Foto: MUP

Hrisohoidis je rekao da je sa ministrom Vulinom razgovarao o daljem razvoju saradnje u oblasti organizovanog kriminala.

– Već duže vreme u toku naše saradnje u pogledu suzbijanja kriminalnih grupa u Grčkoj od strane međunarodnih timova, nalazimo se na dobrom putu i naša saradnja beleži rezultate. Nastavićemo na isti način borbu protiv organizovanog kriminala, a zaključićemo i sporazum u vezi sa prirodnim katastrofama – rekao je Hrisohoidis i dodao da dve policije razmenjuju iskustva i u oblasti borbe protiv sajber kriminala.

Dodao je da je dogovorena i saradnja dve policije u oblasti turizma, koja će podrazumevati prisustvo srpskih policajaca u turističkim oblastima u kojima su većinom srpski turisti.

Po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju požara pruža 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila i 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, kao i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar