Potresna priča teniske legende: Razgovor sa posterom Dražena Petrovića mu doneo trofej na Vimbldonu!

Trener prvog tenisera sveta je uspeo da ispuni davno dato obećanje, kada to niko nije očekivao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: GERRY PENNY / AFP / Profimedia

Jedna od vesti koje su u tragično vreme za ove naše prostore pogodile sve ljubitelje sporta nezavisno od pripadnosti naciji bila je smrt Dražena Petrovića.

Među ljudima koji su ovaj događaj veoma teško doživeli jeste Goran Ivanišević, hrvatski teniser, koji se u trenutku Draženove pogibije nalazio u Engleskoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je te 1993. godine obećao da će osvojiti Vimbldon i da će ga posvetiti legendarnom košarkašu, ali je uprkos tome što je bio u naponu snage odigrao izuzetno loše taj grend slem.

Prošlo je punih osam godina od tada mnogi su zaboravili šta je Goran obećao, a oni koji su se sećali obećanja nisu mislili da je realno da takav podvig napravi tada 125. teniser sveta.

– To je bilo nemoguće i neće se više nikada ponoviti. Nisam suludi vernik, ali moje osvajanje Vimbldona, u trenutku dok sam bio 125. igrač sveta i na turnir došao s pozivnicom, nema nikakve logike. Neko gore je to složio jer baš sve je išlo protiv mene, a onda je od ponedeljka sve išlo za mene. Rame je bolelo kao sam đavo, gutao sam tablete kao da su mentol bombone, a kasnije su taj lek povukli iz prodaje jer je dokazano da uzorkuje probleme sa srcem. Bio sam spreman potpisati da mi otpadne rame i da to bude zadnji meč koji ću odigrati, samo da konačno osvojim Vimbldon – prisetio se Goran.

Međutim, Ivanišević je sve demantovao. Kao da je igrao na potpuno novom nivou za koji niko te sada već davne 2001. godine nije imao rešenje, a jedan o krivaca za taj njegov istorijski rezultat je bio baš Dražen Petrović.

Goran je 15 dana na zidu svoje sobe držao Draženov poster, sa kojim je redovno razgovarao i koji ga je vukao do rezultata karijere.

BONUS VIDEO:

Goran Ivanišević: Osvojim dve medalje na OI, niko me ne sačeka u Splitu, a rat bukti



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar