Novica Negovanović je komponovao muziku za OVU poznatu pesmu: Ni njemu ni Šabanu nisu DALI da je snime

Čuvena pesma dugo nije imala dozvolu muzičkih urednika da bude snimljena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen/Youtube

Harmonikaš, kompozitor, pevač i muzički urednik Novica Negovanović preminuo je danas u 76. godini. Rođen je 1945. godine u Adranima kod Kraljeva, a njegov talenat za pevanje i sviranje otkriven je kada je imao samo pet godina.

Rastao je u muzičkoj porodici, otac i stric svirali su harmoniku i od tada počinje njegovo interesovanje za ovaj tradicionalni instrument. Bio je toliko talentovan da je njegov prvi nastup bio već u prvom razredu osnovne škole.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novica je prošle godine u emisiji “Grand magazin” govorio o svojoj čuvenoj pesmi “Janjičar” koja dugo nije imala dozvolu muzičkih urednika da bude snimljena.

– Tadašnji muzički urednik Mića Đorđević nije prihvatio ideju da snimim pesmu “Janjičar”. Računao je da će tekst nekoga povrediti. Šaban Šaulić je takođe hteo da snimi, mnogo mu se dopala ta pesma, ali nije ni on bio prihvaćen. Cune je onda došao jedan dan i rekao: “Nole idemo da snimimo Janjičara”. Tada sam bio urednik u Jugodisku i sam producent te pesme. Željko Joksimović tvrdi da je ovo antologijska pesma i drago mi je zbog toga – ispričao je Negovanović tom prilikom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar