Svaka čast: Biznismen iz Mostara zaposlenima platio luksuzno LETOVANJE, većina nikada nije letela avionom

"Ovo putovanje je bilo sjajno"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mostarac Senad Šantić odveo je sve zaposlene u svojoj firmi na godišnji odmor u Alanju u Tursku.

Reč je o biznismenu koji se iz Švedske pre nekoliko godina vratio u Bosnu i Hercegovinu da živi i pokrenuo svoju kompaniju, a danas ima više od 30 zaposlenih, prenosi Srpskainfo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Pre nekoliko dana neko me pitao – zašto? Dobro pitanje, koje vas tera da razmišljate stilovima liderstva, o odnosu poslodavac-zaposleni, o menadžmentu, kapitalizmu protiv socijalizma i drugim pitanjima – rekao je Šantić.

On i njegov kolega su uvek želeli da poprave kvalitet života u ovom delu sveta, a kada su shvatili da većina ljudi koji rade u njegovoj firmi nikada nisu leteli avionom, želeli su da urade nešto posebno za ljude koji su “uradili sve za njih”.

– Ovo putovanje je bilo sjajno, siguran sam da će povezivanje između nas koje će se desiti na ovom putovanju pozitivno odraziti na nas i naš posao – dodao je Šantić.

Zaključuje da su mnogi mišljenja da jedan poslodavac ne bi trebao da ima ovakav odnos sa svojim radnicima, ali poručuje: “Mi smo uvek stvari radili na svoj način.”

Senad Šantić je kao četvorogodišnjak sa porodicom izbegao u Švedsku. Nakon školovanja i završenih studija informatike životni put ga je odveo u SAD, gde je pokazao interesovanje za razvoj sopstvenog biznisa.

Po povratku u Švedsku Šantić je razvio mobilnu aplikaciju za lokalne škole. Ipak, želja za domovinom i rodnim gradom, vratila ga je u Mostar, gde je pokrenuo informatičku konsultansku firmu.

Sedamdeset odsto klijenata im je u Švedskoj, a ostatak u Švajcarskoj, Norveškoj i Americi. Počeli su s tri radnika, a danas zapošljavaju više od 30 ljudi.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar