Lazanski će biti SAHRANJEN u Aleji zaslužnih građana: Komemoracija se održava istog dana

Od 2016. do 2019. godine bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, a na funkciju ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji imenovan je sredinom 2019. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages

Komemoracija ambasadoru Republike Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslavu Lazanskom biće održana u petak, 6, avgusta, u 10.30 časova, u Ministarstvu spoljnih poslova, Kneza Miloša 24. Sahrana će biti održana istog dana, u 13 časova, na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Srpski ambasador u Rusiji koji je preminuo u 71. godini, bio je pisac, novinar i vojnopolitički komentator.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rođen je 18. septembra 1950. godine u Karlovcu gde je završio osnovnu školu, u Trebinju srednju, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gde je i započeo novinarsku karijeru.

Kao novinar pisao je za tamošnje listove Polet, Vjesnik, Danas i Start, u februaru 1991. prešao je u Beograd i počeo da piše za dnevni list “Politika”, a osim toga pisao je i za listove Politika ekspres, NIN, Vecernje novosti, zagrebački Start, Katimerini, Diamond weekly i Securitarian.

Poznat DATUM sahrane Miroslava Lazanskog: Otkriveno i gde će počivati

Napisao je sedam knjiga i autor je desetak televizijskih serijala.

Izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije Pustinjska oluja, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu i Metohiji, Libiji…

Kao da je znao, budućim generacijama ostavio bogate SAVETE: Ovo je poslednji autorski tekst Lazanskog

Intervjuisao je, između ostalog, komandante NATO snaga generala Bernarda Rodžersa, generala Džona Galvina, maršala Sovjetskog Saveza Sergeja Ahromejeva, komandanta Varšavskog pakta Viktora Kulikova, ministra odbrane Sovjetskog Saveza maršala Dmitrija Jazova, komadanta ratne mornarice ŠSR, admirala flote Vladimira Cernavina, predsednika Sirije – maršala i vrhovnog komadanta Sirijske arapske armije – Bašara el Asada, kao i još tridesetak drugih ministara odbrane i načelnika generalštaba različitih armija širom sveta.

Od 2016. do 2019. godine bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, a na funkciju ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji imenovan je sredinom 2019. godine.

BONUS VIDEO:

Izvor: Telegraf.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar