Turbulentno veče u NBA ligi: Hauard se vratio u Lejkerse, Jangu ugovor na pet godina, Lauri u Majamiju!

Mnogo toga se izdešavalo sinoć u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/WU HONG

Prvi dan prelaznog roka u NBA ligi i odmah gomile transfera i novih ugovora za igrače.

Očigledno se veći deo ekipa sprema za ogormne promene, što se vidi iz trejdova koji su obavljeni sinoć.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Glavni akteri turbulentne večeri u Americi bili su naravno novinari Adrijan Vojnarovski i Šems Čarnija, koji su ažurno obaveštavali javnost o novim prelazima.

Na početku je saopšteno da je Spenser Dinvidi na korak od potpisivanja ugovora sa Vizardsima, ali to još uvek nije ozvaničeno.

Prvi veliki trejd dogodio se na relaciji Čikago – Nju Orelans, gde je put savezne države Ilinoj krenuo Lonzo Bol, dok su u suprotnom pravcu završili Tomaš Satoranski, Geret Templ i pik druge runde. Aleks Karuzo ide u Čikago, gde će za četiri godine zaraditi 37 miliona dolara.

Kris Pol je potpisao novi ugovor sa ekipom Finiksa, koja mu je ukazala poverenje na četiri godine sa ugovorom u vrednosti od 120 miliona dolara. To znači da će iskusni plejmejker ostati u Arizoni do 40. godine.

Potom su se dogodila tri transfera vezana za Majami. Kajl Lauri je stigao u ekipu za 90 milion dolara na tri godine, a ugovor u istoj vrednosti ali na pet godina dobio je Dankan Robinson. Veoma brzo Džimi Batler je potpisao maksimalan ugovor sa Hitima do 2026. godine u vrednosti od 184 miliona dolara. Na samom kraju Majami je doveo Pi Džej Takera na dve sezone za 15 miliona, Dvejna Dedmona, koji je došao na godinu dana, Gejba Vinsenta za 3.5 miliona na dve godine i Maksa Štrusa u na godinu dana za 3.5 miliona.

Trej Jang je potisao petogodišnji ugovor sa ekipom Atlante u iznosu od 207 miliona dolara, a brzo je dogovoren i Solomon Hil.

Postojale su priče da će u Dalas stići Goran Dragić, ali ni to još uvek nije potvrđeno. Umesto toga Mavsi su potpisali Tima Hardaveja (72 miliona za četiri godine), kao i Bobana Marjanovića (7 miliona za godinu dana). U ekipu iz Teksasa do kraja večeri stigli su još Sterling Braun i Redži Bulok.

Niksi su uspeli da zadrže jezgro tima u vidu Derika Rouza, Nerlensa Noela i Aleka Burksa, dok je dovede Evan Furnije iz Bostona.

Denver je sačuvao Džamajkla Grina na dve godube za ugovor od 17 miliona dolara.

Ugovore u oklahomi su dobili Majk Muskala (7 miliona na godinu dana) i Šej Gildžis Aleksander, koji je dobio ogorman ugovor od 172 miliona dolara na pet godina.

Juta je uspela da osigura Majka Konlija za naredne tri godine za solidnih 68 miliona dolara.

Pejsersi su sačuvali Ti Džej Mekonela ugovorom od 35 miliona dolara na tri sezone, dok je doveden i Tori Kreg za 10 miliona za dve godine.

Aktuelni šampioni Milvoki Baksi su se odlučili da zadrže Bobija Portisa, koji će dobiti ugovor od 9 miliona dolara na dve sezone, dok je došao i Semi Odželej na jednu sezonu.

Sakramento Kingsi su odlučili da se pojačaju u reketu pošto su osigurali Rišona Holmsa četvorogodišnjim ugovorom vrednim 55 miliona, dok su Aleks Len i Mo Harkles dovedeni na dve godine.

Što se Los Anđelesa tiče mnogo više toga su uradili Lejkersi, koji su vratili Haurada, a dovedeni su još Ariza i Bejzmor. Sa druge strane Klipersi su sačuvali Batuma na dve sezone.

Devonte Grem ide iz Šarlota u Nju Orleans u zamenu za pik prve runde.

Filadelfija je sačuvala Furkana Korkmaza trogodišnjim ugovor u iznosu od 15 miliona, dok će Džordž Hilu uskoro biti uručen otkaz.

Portland daje Normanu Pauelu 90 miliona dolara na četiri godine, a spominje se trejd u Toronto, gde bi Dragić otišao u Dalas, pore toga u Portland je stigao Kodi Zeler.

Danijel Tajs u Hjustonu za 36 miliona dolara na četiri godine.

Zek Kolins je dobio 22 miliona dolara od San Antonio Sparsa za trogodišnju saradnju, dok u ekipi iz Teksasa ostaje Daf  Mekdermot.

Od još nekih transfera Grifin je odlučio da ostane u Bruklinu, baš kao i Geri Trent u Portlandu. Keli Olinik ide u Detroit Pistonse za 37 miliona dolara na tri godine. Džeret Alen je dobio 100 miliona dolara na pet godina od Klivlend Kavalirsa.

BONUS VIDEO:

Sve je rešeno, baš kako smo najavili: Boban Marjanović produžio ugovor sa Dalasom!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar