Ogromne GUŽVE na graničnim prelazima: Pojačan saobraćaj, na pojedinim mestima čeka se DVA sata

Zadržavanja putničkih vozila na uzlazu i izlazu iz Srbije su između pola sata i dva sata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Xinhua News / Profimedia

Drugi dan vikenda u jednom od najopterećenih do sada u ovoj turističkoj sezoni donosi još jednu veliku smenu turista i pojačan saobraćaj na svim frekventnim putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.45 časova, zadržavanja putničkih vozila na uzlazu i izlazu iz Srbije su između pola sata i dva sata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čekanja putničkih vozila na graničnim prelazima su sledeća: GP Horgoš, na izlazu, zadržavanje je oko dva sata, a na ulazu oko jedan sat. GP Kelebija, na ulazu, zadržavanje je oko 60 minuta. GP Gradina, na izlazu, zadržavanje je oko 60 minuta. GP Preševo, na izlazu, zadržavanje je oko 45 minuta. GP Batrovci, na ulazu, zadržavanje je oko 30 minuta. GP Šid, na ulazu, zadržavanje je oko 40 minuta. GP Gostun, na izlazu i ulazu zadržavanje je oko 45 minuta. GP Jabuka, na izlazu i izlazu, zadržavanje je oko 60 minuta. GP Šid, na ulazu i izlazu, zadržavanje je oko 40 minuta.

Letnje vrućine i temperature koje u najtoplijem delu dana prelaze 35 podeljak utiču nas česte kvarove na vozilu, a koji donose nove i nepredviđene neprijatnosti vozačima i putnicima, zato vožnju planirajte pre 11 i posle 17 časova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na svim graničnim prelazima prema Rumuniji, u periodu od 11 do 19 časova, zbog visokih temperatura biće obustavljeno odvijanje saobraćaja za teretna vozila, osim za prioritete – kvarljiva roba, voće, povrće, žive životinje, pune cisterne.

BONUS VIDEO:

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar